Witam. Odgrzebie temat.
Wczoraj lukalem w nocy kable i cewke na cewkach nic nie widac za bardzo lecz na kablach iskrzy troche... Kable NGK wiec za dobrych opinii nie maja. Dzis sprawdze jeszcze raz dokladniej czy na cewkach nic nie wali ale wczoraj patrzylem to tylko po kablach iskrzylo wiec co myslicie kable do wymiany? Dodam jeszcze ze prz przyspieszaniu troche zaczelo poszarpywac nieraz i jak noge z gazu puszczam tez czasem szarpniecie jest. Nie za kazdym razem ale czesto. Mysle ze kable trzeba wrzucic nowe bo swiece wymienialem jakies 8000 km temu ngk dedykowane nr nie pamietam.
[A6 C5]Przebicie na cewkach zapłonowych
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
no powiem ze tak jak świecą to nie są za dobre te kable ... no przydała by się wymiana najlepiej dołożyć i BRU kupić
lub ostatnio tu koledzy zmieniają układ zapłonowy na cewki i wtedy masz z głowy kable i moduł ...
ja tez mam kable do miany i moduł chyba tez nie jest za ciekawy więc tez będę robić przeróbkę

ja tez mam kable do miany i moduł chyba tez nie jest za ciekawy więc tez będę robić przeróbkę
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja zainwestuje jednak w uklad zaplonowy na oddzielnych cewkach zobacze jak to bedzie wszystko... Ogolnie ludzie sobie chwala takie rozwiazanie bo teraz wydac 420 zl na kable BERU a cewka tez moze mi sie wy...rac za jakis czas i bede sie bawil w uzywki lub zamienniki tansze... Zarzucam sobie ta wiazke czekam juz na gotowa bo niestety sam tego nie ogarne a jeden kolega z forum sklada gotowe wiazki. Pod koniec miesiaca juz bede to montowal. Jedynie cewki musze dokupic... Ju zamowilem na allegro no ale jakos nie doszly dzwonilem do typa ale nie odbiera wiec musze chyba u kogos innego zamowic... Zarzuce ten uklad na oddzeilnych zobacze jak to bedzie smigac bo z oppinii innych lata na tym bardzo dobrze no i jak cos padnie to jedynie cewka ktora mozna nabyc za 10 zl a nie za 900 nowa bremi lub kable za ponad 400.