Witam.
Audi A6 C5 Allroad z 2002r.
Miałem problemy z poziomowaniem ksenonów, wyskakiwały mi błędy na liczniku. Wstawiłem auto do mechanika, było robione zawieszenie, hamulce i miał również zająć się usterką poziomowania lamp.
Gdy odebrałem auto zauważyłem że na fisie nie wyświetlają się komunikaty. Brak komunikatów z radia, brak wyświetlania temperatury zewnętrznej, nie wyświetla również danych z komputera dotyczących średniego spalania itp. Po uruchomieniu silnika zapala się na pomarańczowo na chwilę napis "OK" po czym gaśnie i fis jest ciemny. Symbole w "górnym pomarańczowym polu" wyświetlają się poprawnie, np. przepalona żarówka, brak płynu do spryskiwaczy itp. Brak komunikatów na "dolnej czerwonej" części fis. Mechanik twierdzi, że tak musiało być bo on tam nic nie grzebał. Po wciśnięciu testu na liczniku, wszystkie symbole po kolei wyświetlają się na fisie, więc wyświetlacz jest ok. Podpinałem vaga, brak błędów w liczniku, silniku itd.
Przekopałem całe forum ale nie natrafiłem na podobne objawy. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Zniknęły komunikaty na fis.
Panowie wiem że przyciskiem reset można wygasić wyświetlacz fis, a przy dłuższym jego przytrzymaniu zerują się ustawienia spalania, średniej prędkości itd. Z tym że w chwili obecnej jest brak jakiejkolwiek reakcji tego przycisku, nie ważne czy go wcisnę na chwilę czy przytrzymam dłużej. Problem tkwi gdzie indziej. Przyciski na prawej manetce nie reagują. Zastanawiam się czy mechanik nie wyłączył w liczniku jakichś kanałów odpowiedzialnych za informację o błędach i przy okazji zniknęło wszystko.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: