[100 C4] kolorystyka fabrycznych przewodów do radia
-
- Forum Audi A6 / A7
[100 C4] kolorystyka fabrycznych przewodów do radia
Witam... Jako że temat jest pośredni bo dotyczy właściwie instalacji elektrycznej ( a dokladnie oryginalnej instalacji radiowej) a nie samego radia i z racji tego ze na dziale car audio nie uzyskałem odpowiedzi zakładam temat również tutaj ale podam link'a do tematu w car audio bo wlasciwie to nie wiem gdzie mam o tym pisać... 100-c4-kolorystyka-przewodow-do-radia-vt8085.htm P.S. Chodzi o obcięte przewody oryginalnej instalacji radiowej - nie wiem co jest od czego? co idzie od głośników, co od syczków itd... Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam wszystkich użytkowników najlepszej na świecie marki samochodów! 

-
- Forum Audi A6 / A7
no wlasnie z tym jest troche problem bo jestem teraz za granica i nie mam jak zrobic fotki... podejrzewam ze przewody sa oryginalne wiec mysle ze niejedna C4ka ma taka sama kolorystyke... no ale jak nikt nie ma zadnych schematow to chyba bede sie musial meczyc i szukac moze uda mi sie trafic pokolei jakies glosniki... Jak narazie udalo mi sie znalezc tylko przednie... :P A szukalem chyba ze 2 godziny... zostaly syczki przod, i komplet na tyl...
POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW I FANÓW NAJLEPSZEJ NA ŚWIECIE MARKI SAMOCHODÓW 

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
no wlasnie chciałem tego uniknąć... wyczytałem tu że jak znajde niskotonowe to wysokotonowe tez beda grac a jak próbowałem to wlasnie znalazłem wysokotonowe i graly same
co to moze oznaczać? moze to pomoże żeby wiedzieć chociaż jaki byl tam sprzet?
[ Dodano: 2009-04-15, 10:44 ]
witam ponownie. zdemontowalem poszycia tylnych drzwi i do glosnika wchodzi kostka z 5cioma przewodami z czego dwa jak sie domyslam to "+" i "-" bo są grubsze. Podłączyłem pozostałe 2 kolorowe do radia wedlug kolorystyki, nic to nie dalo... dopiero gdy podlaczylem ostatni wolny przewód (biały) do obojetnie ktorego z dwoch idacych do glosnika albo do "+" to wtedy gra ale tylko wysokotonówka. Ani razu nie us;yszalem jeszcze niskotonówki. Glosniki NOKIA z tego co widze. Maja tez bezpiecznik ale jest dobry. Macie jakies pomysly? Jak zrobic zeby grał niskotonowy z tylu?
[ Dodano: 2009-04-15, 11:57 ]
podłączyłem według kolorystyki przewodów pod poszyciami tylnych drzwi ale grają tylko wysokotonowe (syczki)... nie mam pojecia dlaczego nie graja niskotonowe w tylnych drzwiach????????? może ktoś mi pomoże???
[ Dodano: 2009-04-25, 12:18 ]
witam ponownie.... juz po sprawie
sam sobie pomogłem jadąc do goscia montujacego car audio, ale podam co bylo przyczyna bo moze sie to kiedys komus przydac. Okazało sie że tylne głośniki niskotonowe sa glosnikami aktywnymi i nie dzialaja na nieoryginalnym radiu a co za tym idzie trzeba je "przerobic". pozdrawiam

[ Dodano: 2009-04-15, 10:44 ]
witam ponownie. zdemontowalem poszycia tylnych drzwi i do glosnika wchodzi kostka z 5cioma przewodami z czego dwa jak sie domyslam to "+" i "-" bo są grubsze. Podłączyłem pozostałe 2 kolorowe do radia wedlug kolorystyki, nic to nie dalo... dopiero gdy podlaczylem ostatni wolny przewód (biały) do obojetnie ktorego z dwoch idacych do glosnika albo do "+" to wtedy gra ale tylko wysokotonówka. Ani razu nie us;yszalem jeszcze niskotonówki. Glosniki NOKIA z tego co widze. Maja tez bezpiecznik ale jest dobry. Macie jakies pomysly? Jak zrobic zeby grał niskotonowy z tylu?
[ Dodano: 2009-04-15, 11:57 ]
podłączyłem według kolorystyki przewodów pod poszyciami tylnych drzwi ale grają tylko wysokotonowe (syczki)... nie mam pojecia dlaczego nie graja niskotonowe w tylnych drzwiach????????? może ktoś mi pomoże???
[ Dodano: 2009-04-25, 12:18 ]
witam ponownie.... juz po sprawie

POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW I FANÓW NAJLEPSZEJ NA ŚWIECIE MARKI SAMOCHODÓW