Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Poziomowanie lamp LED

Elektryka
ODPOWIEDZ
bart3kc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Poziomowanie lamp LED

Post autor: bart3kc » 27 mar 2016, 01:09

Witam posiadam audi a6 2006r z poliftowymi lampami i strasznie nisko swieca na swiatlach do jazdy dziennej dopiero gdy wlacze dlugie to widac na wieksza odleglosc.. Jak wiadomo to lampy same sie poziomuja ale u mnie cos kiepsko im to wychodzi posiadam kabel vcds aczkolwiek dodam ze jestem poczatkujacym posiadaczem tego programu.. Prosze o pomoc da sie jakos recznie je skalibrowac? Pozdrawiam

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 27 mar 2016, 08:10

Kiepsko to mogą świecić raczej światła mijania... Trzeba wejsc w kanał 55 i zrobić adaptacje, jeśli to nie pomoże to w trakcie adaptacji trzeba ustawić światła kluczem ampulowym po otwarciu maski, przy lampach masz śruby którymi kręcisz. Lepiej żebyś świateł sam nie ustawiał bo będziesz oślepiał innych. Podjedź do serwisu, albo na Stacja Kontroli Pojazdów. U mnie w mieście biorą 10 zł za ustawienie świateł.

Weź ze soba komputer, wejdź w kanał 55 i uruchom adaptacje na wyłączonych światłach, jak pojawi się napisz że można ustawiać światła to je włącz i niech diagnosta je ustawi. Po ustawieniu klikasz next i komputer zapamięta ustawioną pozycje.

bart3kc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bart3kc » 27 mar 2016, 11:51

Tak jak juz wczesniej wspomnialem jestem poczatkujacym uzytkownikiem programu VCDS wiec prosilbym o porade krok po kroku..

Chcialem sprobowac zrobic sama adaptacje ale chyba nie zrozumialem czegos do konca..

A wiec tak odpalam VCDS -> Select Control Module -> i na pierwszej zakladce INSTALLED wybieram wybieram 55 Xenon Range? -> pozniej klikam 10 Adaptation?

no i jak w to wchodze to nie mam przycisku next ani nic sie nie wyswietla w stylu prosze ustawic swiatla kiedy przechodze z wylaczonych na wlaczone

chce zrobic symulacje krok po kroku zebym pozniej wiedzial jak to zrobic na przegladzie

Przepraszam za brak fachowego nazewnictwa..

Pozdrawiam

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 27 mar 2016, 11:57

Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:

* Pojazd musi stać na równym podłożu
* Hamulec ręczny musi być zwolniony
* Zapłon musi być włączony
* Światła wyłączone
* Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[55-Zasięg xenonów] (w niektórych pojazdach należy wybrać sterownik [29-Światła -lewa str.]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "001"

[Idź!]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.

Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja