[A6 C5]hamulce tylne c5
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6 C5]hamulce tylne c5
Witam. Niedawno pojawił się komunikat na wyświetlaczu kompa "brems licht". Kumpel powiedział mi że to hamulce albo światła. Ze światłami wszystko ok ale mam już dosyć małe klocki styłu. Jakiej firmy klocki montuje Audi? Czy tylne są; z kablami do kontroli grubości? Widziałem klocki chyba ferrodo tylne do mojego auta i nie miały żadnych kabli. Jak to powinno wyglą;dać i jakiej firmy powinny być oryginalne?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 20:52 przez A6 Forum - fassi1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak jak pisze Wojtek. Najprawdopodobniej nie masz światła stopu. Tylne klocki nie mają; czujników zużycia. Polecam Ci ATE lub Lucas. Te firmy montują; fabrycznie w nowych samochodach. Jak będziesz wymieniał komplet wraz z tarczami to najlepiej wymień i tarcze i klocki z jednej firmy. Da Ci to najlepszą; trwałość. Pozdr.
a ja z innej beczki po wymianie klockow jest ok do czasu zaciagniecia hamulca postojowego(recznego) jak wsiada kilka osob zaczynaja glosno zgrzypiec ale jak spuszcze reczny jest ok jak sie pozbyc tego zgrzypienia ?jest to dosc upierdliwe zwlaszcza na wzniesieniach zaznaczam ze dziwne odglosy dochodza z zawieszenia tylnego tylko jak jest na hamulcu i jak nim sie pobuja
klocki niestety nie wiem jakiej firmy bo to mi servis robil jakis czas temu
moze ktos mial podobna sytuacje , pozdro
[ Dodano: 2008-05-05, 15:43 ]
zawieszenie jest ok przud jak i tyl

[ Dodano: 2008-05-05, 15:43 ]
zawieszenie jest ok przud jak i tyl
-
- Forum Audi A6 / A7
censored pisze:Ja czegos nie kumam :P Zgrzypia ci klocki jak hamujesz , czy na postoju jak siedza z tylu ludziebo sie zagubilem :P
niepokojace tzw zgrzypienie jest na postoju w czasie uzycia hamulca postojowego( inaczej jak reczny jest zaciagniety i sie ugina lub podnosi tyl samochodu dosc sporo np 3 osoby tak po 100kg :mrgreen: ) w czasie jazdy jest wporzadku. mechanik twierdzi ze to normalne :shock: ale u mojego kumpla takiego efektu niema

hahah a to dobre zgrzytanie heheh myślalem ze tylko mój polonez to miał ale widze ze i tu sie to zdarza, ludzie to nie jest nic poważnego po prostu poprawić linke hamulca ręcznego i basta, co z tego ze masz ręczny jak i tak może sie nie do końca zaciskac i co chwile cofa sie o pare mm wydając przy tym taki dźwięk
moze moze kilka cm 
zabijcie mnie jeśli sie myle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zabijcie mnie jeśli sie myle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
witam ja jestem tutaj pierwszy raz ale czytajac to to mam tak samo tylko teraz nawet jak klocki wymienilem z tylu to reczny bardzo slaby i nie wiem jak go podciagnoc :evil: chdze caly zly
proszę się najpierw przywitać w dziale "powitania"
proszę się najpierw przywitać w dziale "powitania"
Ostatnio zmieniony 04 cze 2008, 09:37 przez kudlaty, łącznie zmieniany 1 raz.
kudlaty