Szansa na odzyskanie auta
-
jandek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170 KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Szansa na odzyskanie auta
Czytając ten dział trzeba mieć mocne nerwy. Każdy myśli żeby mnie to nie spotkało. Mam pewien pomysł na odzyskanie auta już po kradzieży. Do starego telefonu komórkowego wkładamy kartę na doładowanie podłączamy do ładowarki samochodowej i ukrywamy w trudno dostępnym miejscu. W telefonie wyłączamy wszystkie dźwięki. Gdy samochód zmieni właściciela przez lokalizację komórki można odnaleźć skradziony samochód. Czo sądzicie o tym pomyśle, doładowanie komórki na 12 miesięcy 2x50 zł.
-
krzysiekjx1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
Pomysł z komórką jest ok, miałem coś takiego 10 lat temu, również w Audi. Można tym namierzyć auto niezbyt dokładnie (na zasadzie okolica domów), niestety nie uchroni przed sama kradzieżą.
Generalnie,z racji zawodu,ze złodziejami stykam się niemal codziennie i najlepsza jest zdecydowanie prewencja, czyli w miarę możliwości parking strzeżony (ok. 100 zł miesięcznie), bear-lock (700 zł) + ew. odcięcie zapłonu z kartą dla wygody (ok. 200-300 zł) i widoczną dodatkową diodą + ubezpieczenie od kradzieży (mini Auto Casco, koszt ok. 300 zł rocznie w aucie o wartości 25 tys. zł).
To jest główna rola zabezpieczeń samochodowych, bydło ma odejść od auta bez niszczenia go i ukraść podobne dwie ulice dalej, gdzie właściciel był mniej przewidujący.
Generalnie,z racji zawodu,ze złodziejami stykam się niemal codziennie i najlepsza jest zdecydowanie prewencja, czyli w miarę możliwości parking strzeżony (ok. 100 zł miesięcznie), bear-lock (700 zł) + ew. odcięcie zapłonu z kartą dla wygody (ok. 200-300 zł) i widoczną dodatkową diodą + ubezpieczenie od kradzieży (mini Auto Casco, koszt ok. 300 zł rocznie w aucie o wartości 25 tys. zł).
To jest główna rola zabezpieczeń samochodowych, bydło ma odejść od auta bez niszczenia go i ukraść podobne dwie ulice dalej, gdzie właściciel był mniej przewidujący.
-
jandek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170 KM
Dziuple
Lokalizator nie uchroni przed kradzieżą ale mamy szansę na odzyskanie auta w które często włożyło się dużo pracy i ujawnienie dziupli z kradzionymi samochodami. A przy obecnej władzy to na pewno ktoś do pierdla trafi.
No a jak z tymi zabezpieczeniami na odpięcie zapłonu ? Czy taki potencjalny złodziej jest w stanie odpalić auto ? Nigdy nie skradziono mi auta i nie chciałbym, mogę się domyśleć jaki to ciężki ból jak czlowiek się namęczy przy aucie a drugi zapier****, mam własną ogrodzoną posesję ale też czasem na mieście parkuje, ale to takie zabezpieczenie to już coś..
-
Gość.
- xan
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.3 133KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja napisałem sobie apkę w której moża w każdej chwili wysłać smsa na numer w telefonie a w odpowiedzi otrzyma się lokalizację auta. Do tego komórka w aucie może powiadomić, gdy zostanie przekręcona stacyjka albo samochód ruszy. Jakby ktoś chciał to jest ona do pobrania tutaj
Apka musi być zainstalowana na telefonie w samochodzie, trzeba podać numer z którego będzie się wysyłało komendy. Na ten sam numer będą wysłane komunikaty. Podkreśam, że jest to apka napisana na własne potrzeby dlatego może być zbyt jasne jej funkcjonowanie.
Apka musi być zainstalowana na telefonie w samochodzie, trzeba podać numer z którego będzie się wysyłało komendy. Na ten sam numer będą wysłane komunikaty. Podkreśam, że jest to apka napisana na własne potrzeby dlatego może być zbyt jasne jej funkcjonowanie.
-
Gość.
-
Gość.
-
rafio83
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Szymon
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Paliwo: Benzyna
Cześć, zgadzam się z wami, że probować trzeba. Tylko w dzisiejszych czasach na nic się zdadzą lokalizatory skoro już 12-20h po kradzieży auto jest rozebrane (czyt. zdewastowane) kompletnie.
Zakładając, że kradzieży dokona się w nocy to zanim wstaniemy, spostrzeżemy i zlokalizujemy auto to na miejscu możemy już zastać samą budę.
Zakładając, że kradzieży dokona się w nocy to zanim wstaniemy, spostrzeżemy i zlokalizujemy auto to na miejscu możemy już zastać samą budę.