Felgi z oponami rotor 19" Et42 bedą pasować ?
Felgi z oponami rotor 19" Et42 bedą pasować ?
Cześć wszystkim
Jestem posiadaczem audi a6 c6 i chciałbym kupic felgi rotor z oponami letnimi 8,5Jx19H2,5x112,Et42 opony 255/35/19" ma ktos moze taki komplet i sie wypowie ? Zastanawiam sie czy nie beda za duze zeby nic nie obcieralo itp . ? czy moze jednak 18" lepiej szukac ? jak uwazacie? Pozdrawiam 
-
Audi A6 Polska
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Osobiście poszedłbym na kompromis i proponowałbym 18 cali ze względy na komfort i aby nie robić obciachu ze zbyt małymi tarczami hamulcowymi bo to troche dziwnie wyglada jak masz potęzne felgi a malutkie tarcze hamulcowe.
Koszta tez nie bez znaczenia - nowe kosztuję około 8 tysięcy a używane nie mniej niż 6 tysięcy.
Koszta tez nie bez znaczenia - nowe kosztuję około 8 tysięcy a używane nie mniej niż 6 tysięcy.
-
Audi A6 Polska
- Forum Audi A6 / A7

- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Popatrz tutaj;
a6-c6-felgi-z-allegro-a-la-rotor-vt76768.htm
Na moje oko ładniej wygląda na 18 calowych.
Wybór jest Twój.
Jedyne zastrzeżenie mam do producenta - chodzi o Chiny. Możesz mieć kłopoty z nimi np po po ich przegrzaniu - problemy z perforacją lakieru, odbarwieniami - podróby nie znoszą wysokich temperatur.
O wygięcia czy pęknięcia raczej tez trudno - postaw oryginalnego rotora na wadze w relacji z niby tym włoskim - zobaczysz jak bardzo cięższa jest ta nieoryginalna.
Zamienniki prócz tego, że wyglądają niby identycznie różnią sie zasadniczo.
Nie napisałeś, że chcesz oryginały więc chyba chcesz je kupić.
Poniżej masz 19 calowy Rotor w relacji z odpowiednią wielkościa tarcz hamulcowych co tworzy idealną harmonię optyczną. Wspominałem o tym na początku abys nie poszedł w druga stronę bo to śmiesznie wyglada a wersje 2,4 nie mają tych tarcz zbyt okazałych szczególnie z tyłu.
a6-c6-felgi-z-allegro-a-la-rotor-vt76768.htm
Na moje oko ładniej wygląda na 18 calowych.
Wybór jest Twój.
Jedyne zastrzeżenie mam do producenta - chodzi o Chiny. Możesz mieć kłopoty z nimi np po po ich przegrzaniu - problemy z perforacją lakieru, odbarwieniami - podróby nie znoszą wysokich temperatur.
O wygięcia czy pęknięcia raczej tez trudno - postaw oryginalnego rotora na wadze w relacji z niby tym włoskim - zobaczysz jak bardzo cięższa jest ta nieoryginalna.
Zamienniki prócz tego, że wyglądają niby identycznie różnią sie zasadniczo.
Nie napisałeś, że chcesz oryginały więc chyba chcesz je kupić.
Poniżej masz 19 calowy Rotor w relacji z odpowiednią wielkościa tarcz hamulcowych co tworzy idealną harmonię optyczną. Wspominałem o tym na początku abys nie poszedł w druga stronę bo to śmiesznie wyglada a wersje 2,4 nie mają tych tarcz zbyt okazałych szczególnie z tyłu.
Oryginalne chce kupic i wlasnie juz sam nie wiem jakie
mysallem ze na 19" bedzie ladniej ale tak jak piszesz z tymi tarczami to faktycznie cos w tym jest. Moglby ktos zdjecie takiej 2.4 benzyna wrzucic na takich feleach, bo sam nie wiem jak to wyglada nie widzialem jeszcze. Wstrzymam sie i w poniedziałek cos zamowie. Mam dylemat
[ Dodano: 2016-03-17, 22:37 ]
Ta na zdjeciu to pieknie wyglada na tych 19
i powiem szczerze ze nawet jakby tarcze miala mniejsze to nie byloby tak zle 
[ Dodano: 2016-03-17, 22:37 ]
Ta na zdjeciu to pieknie wyglada na tych 19
-
Audi A6 Polska
- Forum Audi A6 / A7