Najlepiej kup oryginał w tym samym kolorze ze szrotu - jak poszukasz to znajdziesz ideał i nie będziesz mieć problemu z dopasowaniem - naprawa jest zawsze na jakiś czas i potem znowu będzie wyłazić...
Ja swojego nie reanimowałem, brat kupił używkę oryginalną do a4 i nie siadła tak jak ta co miał na aucie. Mi lakiernik załatwiał wszystko i wyszło 470zł. 300 za malowanie i 170 element. Nie jest to ori, siadła prawie dobrze, tzn szpary przy masce, drzwiach, wzdłuż zderzaka idealnie. Tylko ten kawałek wzdłuż słupka A jest inny i to po przyglądnięciu się widać. Sama szpara jest taka sama ale wygląda inaczej niż drugi ori. Kwestia tego jak to lakiernik dobrze zrobi. Ja dałem do sprawdzonego bo ojciec robił u niego fiestę(!) 5 lat do tyłu i stoi do tej pory.
Ja kupowałem ocynk z alledrogo od użytkownika ppawllas. Jakość bardzo dobra mimo że blacha chińska;) Ze spasowaniem nie było problemu siadł dokładnie jak oryginał.
Chodzi Wam o te z allegro np co sa malowane w kolor? Tez mi na prawym po zimie bable male wyszly na lewym juz tez cos powoli wylazi ale malowidoczne jak narazie... W kolorze to ciezko znalezc cos a jezeli juz to zazwyczaj przesylka a to niema pewnosci ze nie ulegnie uszkodzeniu podczas transportu.
[ Dodano: 2016-03-15, 16:08 ]
Niby chwala co niektorzy te malowane juz w kolor... Al mi sie wydaje ze lepszy ori uzywany ale wiadomo ze ciezko dostepne sa w dobrym stanie.
Ja bede ryzykowal zakup gotowca w ocynku, bo na moje oko moj oryginal juz nie do odratowania. Jak przyjdzie ,z jakis czas napisze jak to sie prezentuje...
Narazie będę konsultował z jakaś firma co robi polerki, bo chce troche cały lakier odświeżyć... myślę że w przeciągu tygodnia lub dwóch będę zamawiał...
Może padnie na "nie mam czasu myję auto", bo mam też klapę do poprawki, a robią tam niby wszystko...