Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Wymiana Katalizatora ?

Silniki wysokoprężne
Policja997
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wymiana Katalizatora ?

Post autor: Policja997 » 12 mar 2016, 22:55

Witam !
Mam taki dość spory problem... Oddałem auto mechanikowi w celu regeneracji pompy oleju w silniku BRF. Co do regeneracji nie mam zastrzeżeń ( przecież nie mam jak sprawdzić czy na prawdę wymienił napęd pompy ) . Problem dotyczy układu wydechowego, ponieważ gdy odebrałem auto od 2 tysięcy do 3 pojawiło się straszne buczenie jakby układ wydechowy był pusty, nieszczelny ?
Mechanik postanowił wymienić siatkę na układzie wydechowym bo podobno była dziurawa lub pękła gdy podnosili silnik do zdjęcia miski. Niestety to nic nie pomogło ... Gdy przyjechałem po odbiór auta mechanik stwierdził, że Katalizator jest pusty a wcześniej nie buczał ponieważ siatka była dziurawa i nie było tak wysokiego ciśnienia w układzie dlatego wszystko ładnie chodziło. Dodam jeszcze, że od 2,2 do 3 tysięcy obrotów w samochodzie zaczynają pojawiać się wibrację ... Co radzicie w takiej sytuacji wymieniać katalizator ?
Tym autem nie da się normalnie jeździć... <zalamka>
Mocy nie brakuje zbiera się tak samo jak się zbierał ... spalanie nie wzrosło ..

[ Dodano: 2016-03-12, 22:55 ]
Nikt nie pomoże ?
Świeżość morskiej bryzy

b_lic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Wymiana Katalizatora ?

Post autor: b_lic » 12 mar 2016, 23:21

Policja997 pisze:Witam !
Mam taki dość spory problem... Oddałem auto mechanikowi w celu regeneracji pompy oleju w silniku BRF. Co do regeneracji nie mam zastrzeżeń ( przecież nie mam jak sprawdzić czy na prawdę wymienił napęd pompy ) . Problem dotyczy układu wydechowego, ponieważ gdy odebrałem auto od 2 tysięcy do 3 pojawiło się straszne buczenie jakby układ wydechowy był pusty, nieszczelny ?
Mechanik postanowił wymienić siatkę na układzie wydechowym bo podobno była dziurawa lub pękła gdy podnosili silnik do zdjęcia miski. Niestety to nic nie pomogło ... Gdy przyjechałem po odbiór auta mechanik stwierdził, że Katalizator jest pusty a wcześniej nie buczał ponieważ siatka była dziurawa i nie było tak wysokiego ciśnienia w układzie dlatego wszystko ładnie chodziło. Dodam jeszcze, że od 2,2 do 3 tysięcy obrotów w samochodzie zaczynają pojawiać się wibrację ... Co radzicie w takiej sytuacji wymieniać katalizator ?
Tym autem nie da się normalnie jeździć... <zalamka>
Mocy nie brakuje zbiera się tak samo jak się zbierał ... spalanie nie wzrosło ..

[ Dodano: 2016-03-12, 22:55 ]
Nikt nie pomoże ?

Miałem to samo z jedną Audi, identyczne objawy, sprawdzone zostało wszystko co tylko można, wtryski, wydech, dwumasa, sprzęgło, poduszki pod silnikiem, rozrzad ustawiony zgodnie z komputerem no poprostu wszystko ok i drgania jak były tak i sa.

jest jedna rzecz której niesprawdziłem bo klient niedał mi jeszcze auta, ale zastanawia mnie czy czasem pompa oleju nieprzenosi takich drgan.

kondziu28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kondziu28 » 14 mar 2016, 12:16

Ja właśnie dzisiaj zostawiłem auto na warsztacie w celu regeneracji pompy oraz wymiany rozrządu oby u mnie było wszystko OK. :|

Policja997
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Policja997 » 14 mar 2016, 16:23

Może być, że te wibracje powstają od pompy ponieważ wałki już nie są tak dobrze wyważone jak oryginalne... Aczkolwiek skąd to buczenie Panowie ... ?
Świeżość morskiej bryzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl