Czytnik DVD MMI 2G
Czytnik DVD MMI 2G
Witam posiadam problem ze swoim czytnikiem DVD do nawigacji MMI 2G. Na początku w ogóle nie chciał przyjąść płyty (nie chciała wejść). Gdy rozebrałem obudowę i pomogłem płycie wtedy udało się jej wejść. Lecz wyskakuje "please check nawigation".
W dodatku płyta nie chce wyjść lecz tylko trzeszczy.
Wiem że na forum były podobne tematy lecz ja mam inne pytanie.
Czy ktoś z forumowiczów był by w stanie rzucić okiem na mój napęd (wyślę go).
W obecnej chwili płyta jest zacięta w środku. Nie wiadomo czy nie czytanie płyt to wina laseru czy po prostu coś z napędem (nie chciał pobrać płyty teraz nie chce oddać).
W obecnej chwili płyta jest zacięta w środku. Nie wiadomo czy nie czytanie płyt to wina laseru czy po prostu coś z napędem (nie chciał pobrać płyty teraz nie chce oddać).
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Czytnik DVD MMI 2G
casanovva pisze:Witam posiadam problem ze swoim czytnikiem DVD do nawigacji MMI 2G. Na początku w ogóle nie chciał przyjąść płyty (nie chciała wejść). Gdy rozebrałem obudowę i pomogłem płycie wtedy udało się jej wejść. Lecz wyskakuje "please check nawigation".
A ma kolega odblokowany przycisk eject w VCDS? Takie antypirackie zabezpieczenie. Co do samego czytania płyty, to może być problem z laserem - miałem to samo ale po wymianie śmiga jak nowa. Instrukcja odblokowania przycisku:
vcds
[37] - Navigation
Channel 068: Ejection Lock
0 = Eject Button active
1 = Eject Button inactive (Anti-Theft)
Jaki laser zastosować do mojego czytnika, mam sf-hd4 dwa trymer,czarny plastik, na forum czytałem że te z białym nie pasują ale zdania były podzielone. Poza tym czarnych nie idzie dostać. Objawy to nawiguje, podczas jazdy przerywa i jest napis żeby sprawdzić dvd. W błędach miałem też odczyt defective.