55 zł za sztukę.quattromtm pisze:Mozna wiedziec za ile?
[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
Jaki jest koszt, przebieg po regeneracji.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2016, 17:19 przez Wozik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli 4,5, brutto. Dokładając niecałe 2k zamontowałem nowe i mam spokojną głowę plus 24 miesiące gwarancji.PrzemcioC6 pisze:Wozik, Ja regenerowałem w Iławie. Wszystkie 6 szt. Wyszło Mi za cała operacje z montażem coś koło 3600-3700 netto. Narazie jeżdżę tak z 3 miesiące ( koło 10-11k zrobione na nich ) i narazie nie mam powodów do narzekania, a auto często łyka prędkości 200 km/h+ na dłuższych odcinkach.
Oczywiście kazdy wybiera jak mu pasuje
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam, kupiłem a4 b7 204ps BKN, sory że piszę o a4 na a6klub, szukam odpowiedzi na pytanie, poprzedni właściciel wymieniał wtryski rok temu, dziś zerknąłem na wtryski i są o oznaczeniu 059130277AK, wyszukałem w necie i są niby one od Q7, auto chodzi idealnie zero dym korekcje na vagu bardzo ładne, pytanie, czy te wtryski są dobrze dobrane pod ten silnik? wiem że powinny być z końcówką BD a tutaj jest AK. Zgłupiałem jak to zobaczyłem, a może AK jest zamienne z BD?
Re: wtryski
Nie to żebym się czepiał ale które "uczciwe źródło" sprawdza wtryski przed sprzedażą jak koszt sprawdzenia 1 szt to około 100 zł ? Z reguły dają jakąś tam gwarancję rozruchową ale koszt ew. sprawdzenia i tak spada na kupującegoandi50 pisze:to bardzo dobrze kupiles , ja osobiscie tez jestem za uzywanymi z dobrego uczciwego zrodla ! zadne regenerowane ...
Witam. Wczoraj wymieniłem wtryski (6 sztuk) na nowe z końcówka 78 (BD) . Zakodowałem je VCDS-em i wszystkie kody weszły bez problemu. Zacinanie przy rozruchu znikneło, ciepły odpala od strzała, spalanie zmalało. Pozostał problem dymienia na zimnym silniku , które ustaje po przejechaniu 200 metrów. potem problem nie występuje nawet po długim postoju na odpalonym silniku (około 10 min). przejechałem dopiero 200 km . (nie wymieniłem jeszcze oleju a jest w nim wyczówalna ropa)
Z waszego doświadczenia czy po wymianie wtrysków dymienie już nie występowało wcale??
Czy dopiero po przejechaniu większej trasy wtryski zgrają się z silnikiem i dymienie zginie na stałe????
Proszę o waszą pomoc
Z waszego doświadczenia czy po wymianie wtrysków dymienie już nie występowało wcale??
Czy dopiero po przejechaniu większej trasy wtryski zgrają się z silnikiem i dymienie zginie na stałe????
Proszę o waszą pomoc
Ostatnio zmieniony 15 mar 2016, 05:38 przez Zuczek, łącznie zmieniany 1 raz.