Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spadek mocy AUDI A6 C6 (2005 - 2011)

Silniki wysokoprężne
dzobi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Spadek mocy AUDI A6 C6 (2005 - 2011)

Post autor: dzobi » 07 mar 2016, 00:56

Witam,
Jakiś czas temu robiłem regenerację pękniętej głowicy wraz z wymianą pierścieni ale niestety bez przeglądu wtrysków. Po naprawie auto straciło swoją moc, przy rozruchu kiedy jest zimna gaśnie przy popuszczaniu hamulca najpierw robiła tak tylko na wstecznym ale potem już nawet na drive zaczęła tak robić. Żeby coś z niej wycisnąć muszę ja najpierw pomielić na postoju i kiedy jest trochę rozgrzana dopiero zauważyłem że jak popuszczam hamulec i zaczynają spadać obroty pompuję ją pedałem gazu wtedy nie gaśnie. Dodam że naprawa wyniosła mnie już ok. 4000 zł a w tej chwili co warsztat to inna opinia i nie wiem co dalej robić i co może być przyczyną. Oczywiście mowa tu o automacie 2.0 TDI MULTITRONIC 2006R

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź

Artur <wnerw>

luk330
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: ŁUKASZ
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: luk330 » 07 mar 2016, 19:44

to nie miejsce na taki temat to po 1.
Po 2 ktoś coś źle poskładał, może rozrząd źle ustawiony? Jakieś kody błędów? Od tego trzeba zacząć. Generalnie ktoś kto robił remont dał ciała i najpierw tam bym się zgłosił. Może niech sprawdzą na początku kompresje, problemów przy rozruchu nie ma oprocz tego, że jak już odpali to zaraz gaśnie na drive?
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage :)

Gość.

Post autor: Gość. » 07 mar 2016, 19:57

luk330 pisze: to nie miejsce na taki temat to po 1.
<okok>

dzobi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzobi » 08 mar 2016, 09:40

Witam.
nwm gdzie jest miejsce na taki temat jestem tu nowy sory,co do moich problemów to ten mechanik który mi to robił wzioł kasę i nagle się rozchorował i tyle go widzialem. Auto nie ma mocy. Byłem na innym warsztacie i nie stwierdzono błędów po podłączeniu do komputera. Problemów przy rozruchu nie ma po przełączeniu na D i po puszczeniu hamulca do połowy traci obroty to samo jest na R tylko że bardziej. Czy to może być coś ze skrzynią biegów mam zamiar wymienić w niej olej systemem dynamicznym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja