Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[All]Wzmacniacz audio.

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Kosa

[All]Wzmacniacz audio.

Post autor: Kosa » 18 mar 2009, 16:41

Witojcie <ok>
Mam małe pytanko dla znawców tematów audio i wzmaków.
Chodzi mianowicie o kontrolkę czerwonoą z podpisem CAUTION . Zaświeciło mi się takie dziadostwo i nie wiem co z tym zrobić nie mam instrukcji obsługi, wszystko gra normalnie i nie wydaje jakiś tam dziwnych dźwięków.
Dzięki za odpowiedzi.

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 19 mar 2009, 21:39

Kosa,
Też wydaje mi się, że sprzęt się lekko przegrzał :lol:
Dałeś mu lekko czadu zanim zaświeciła się ta kontrolka?
Ale powinna zgasnąć najpóźniej po ostygnięciu i ponownym uruchomieniu
Napisz jak się zachowała później
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

Limp_dick

Post autor: Limp_dick » 20 mar 2009, 00:17

Generalnie zapalenie się czerwonej diody sygnalizuje przeważnie przeciążenie końcówki mocy jednakże nowsze modele czerwoną diodą mogą sygnalizować o odwróconej polaryzacji podpiętego głośnika (głośników). Choć spotkałem się z tym problemem po wymianie końcówki mocy na zamiennik (dobrany z katalogu) tzn. wzmak grał był dość chłodny a dioda cały cas sygnalizowała o awarii. Jeśli jednak na zimnym wzmaku wszystko jest OK i dioda nie zapala się podejrzewam że czerwoną kontrolką poprosił Cię wtedy tylko o litość.
pozdrawiam

Kosa

Post autor: Kosa » 20 mar 2009, 12:15

Wzmaka dostałem wraz z kupnem auta. Był zupełnie nowiutki. Nie jest to jakaś potężna maszyna takie jakieś z podrzędnej półki VTRONIC. Generalnie to ja to dobiero co podłączyłem i ta dioda się nie świeciła. Tylko później zauważyłem że się świeci nawet po wyłączeniu muzy. Jak gra to sobie mruga w rytm muzyki.
Limp_dick pisze:Generalnie zapalenie się czerwonej diody sygnalizuje przeważnie przeciążenie końcówki mocy
Właśnie to samo wyczytałem w necie bo instrukcje gdzieś posiałem. Przegrać się nie mógł bo jak grał trochę głośniej raptem z 10 min to wszystko i napewno nie na full.

O takie to coś posiadam. Jak nie dojdę co to jest to to oleje ale generalnie lubię wiedzieć co i jak.
http://www.allegro.pl/item580342767_wzm ... 0watt.html

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja