Jeśli chodzi o spadek momentu mam to samo u siebie, koni 334.3 i 380nm , tylko u mnie przy 4700 jest spadek i później już nie rośnie moment, za to bhp rośnie tak jak powinien, na moje oko to wypadanie zapłonu, przeanalizowałem wszystko co było możliwe i tylko mam rozjazd -6kw -7kw. Jak uporam się z przyczyną dam znać.Jak chodzi o tą klapkę pod filtrem to się nazywa airbox.Kocureq pisze:Nie robiłem logów, nie wiem czy klapy działają dobrze. Błędów z gruszek nie ma, ale to nie oznacza, że wszystko działa
Naumiem się robić logi, zrobię i będziemy myśleć co dalej. Zastanawia mnie ten spadek momentu przy 5000 obrotów.
Jest gdzieś wykres zdrowego ANK?
S6 C5 2003
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Moim zdaniem za słabo naciągnięta rolka napięcia wstępnego (o ile się nie mylę tak się nazywa) chodzi o tą rolkę pomiędzy bankiem 2 a wałem ... podciągnięcie jej spowoduje wydłużenie drogi pomiędzy wałkami a wałem i tym samym przemieszczenie nastaw z -6kw i -7kw na mniejsze albo i zerowetb303 pisze: Jeśli chodzi o spadek momentu mam to samo u siebie, koni 334.3 i 380nm , tylko u mnie przy 4700 jest spadek i później już nie rośnie moment, za to bhp rośnie tak jak powinien, na moje oko to wypadanie zapłonu, przeanalizowałem wszystko co było możliwe i tylko mam rozjazd -6kw -7kw. Jak uporam się z przyczyną dam znać.Jak chodzi o tą klapkę pod filtrem to się nazywa airbox.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No nie wiem, popatrz na to zdjęcie http://abload.de/img/dsc_5798kopieh8jlz.jpg