[ BRE 2.0 140 KM] Kody bledow
[ BRE 2.0 140 KM] Kody bledow
Witam wszystkich jestem tu nowy mam pytanie odnosnie blendu P 2279 Lewe powietrze ukladzie ssacym sprawdzone zostal kolektor klapy przewody podcisnieniowe egr wyczyszczony nowa przeplywka auto po przekroczeniu 200obr wchodzi w tryb awaryjny terrazzo pytanie bo nie sprawdzilem jeszcze zaworkow na co mam zwrocic uwage przy sprawdzaniu tech zaworkow

Re: Kody bledow
Karol0821 pisze:Witam wszystkich jestem tu nowy mam pytanie odnosnie blendu P 2279 Lewe powietrze ukladzie ssacym sprawdzone zostal kolektor klapy przewody podcisnieniowe egr wyczyszczony nowa przeplywka auto po przekroczeniu 200obr wchodzi w tryb awaryjny terrazzo pytanie bo nie sprawdzilem jeszcze zaworkow na co mam zwrocic uwage przy sprawdzaniu tech zaworkow
sprawdz przedewszystkim czy intercooler nie jest dziurawy
masz na mysli odpiecie wezyka od gruszki klapek zawirowan? takiej czarnej z przodu przed kolektorem? jeśli jest tak jak mowisz to masz dzziure w tej gruszcze. wez wkreta i zatkaj ten wezyk tak aby układ podcisnienia byl szczelny potem pojezdzil troche. jesli jest ok i bledy nie wracaja to znalazles przyczyne.Karol0821 pisze:Ok sprawdzone intercooler I dam znac
[ Dodano: 2016-02-29, 14:31 ]
intercooler jest ok teraz mam pytanie czy jak wyjme wężyk od podciscnienia do kolektora ssacego I dmuchne to słyszę jakby powietrze uciekalo I pociagne to tez idzie czy to jest ok