Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 3.0 V6 by Unname

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
unname
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C5 3.0 V6 by Unname

Post autor: unname » 25 lut 2016, 11:07

Cześć koledzy,

W pierwszym poście chce się z wami przywitać i pochwalić niedawno zakupionym A6.
Zdjęcia przedstawiają stan auta w dniu zakupu. Stan techniczny auta OK! poza kilkoma drobnymi mankamentami (el. regulacja ksenonów, pdc przód / tył). Drobne naprawy robię na początek wraz z wymianą wszystkich części które się zużywają. (oleje, filtry, końcówki drążków, etc). Potem pewnie przyjdzie czas na ładniejsze felgi + ściemnienie szyb i kto wie co jeszcze przyjdzie mi do głowy. Będę starał się aktualizować temat po wszystkich zmianach.

Pozdrawiam :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lut 2016, 11:59 przez unname, łącznie zmieniany 1 raz.
...tutaj jeszcze nic nie ma.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 25 lut 2016, 11:32

fajne autko i dobrze wygląda. Po sprawdzeniu historii po holenderskiej tablicy wychodzi informacja, że stan licznika kilometrów po styczniu 2014 jest " nielogiczny " co w wolnym tłumaczeniu znaczy że ktoś go cofał. poniżej masz cały tekst dotyczący tej sprawy:

De tellerstand van dit voertuig heeft van de RDW het oordeel 'onlogisch' gekregen. Een onlogische tellerstand wordt veroorzaakt door een trendbreuk, het kan zijn dat de teller is teruggedraaid. In de reeks tellerstanden is op enig moment een tellerstand geregistreerd die lager is dan de stand daarvoor. De RDW baseert het oordeel 'onlogisch' alleen op metingen na 1 januari 2014.

Awatar użytkownika
Vito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Vito » 25 lut 2016, 11:42

Witamy witamy.Autko ładne,szerokości życzę. <okok>

unname
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: unname » 25 lut 2016, 11:56

atlas1977, ciekawa informacja, dziękuję. Sam szukałem w internecie historii tego auta ale nic nie znalazłem. Możesz się podzielić informacją gdzie to wynalazłeś?

siwek06
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: siwek06 » 25 lut 2016, 18:36

Gratuluję ładnej sztuki ! <brawo>

Kolorek naprawdę świetny, a pół skóra z alcantarą mmmm, pięknie to wygląda.

A tak zapytam ogólnikowo, bo widzę, że masz dwururkę na tyle. Mam ten sam zderzak a potrzebuję taką końcówkę zbliżoną dokupić. Wiesz może albo czy ktoś z Was wie jaką średnicę ma końcówka?

Gość.

Post autor: Gość. » 25 lut 2016, 19:06

Ładniutka no ale nie ten silnik i nie ta skrzynia(multi??) <zalamka>

unname
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: unname » 25 lut 2016, 19:31

@siwek06, jak będę jutro odbierał samochód z serwisu po wymianie oleju to ich poproszę żeby mi to zmierzyli, chociaż pewnie na oko będą w stanie stwierdzić, i Ci napiszę

@Apophis, nie wiem o ile mam cofnięty licznik, ale do 240 tys jest kompletna książka serwisowa, do tego przebiegu skrzynia była serwisowana jak w podręczniku napisane. nie było z nią w tym czasie żadnych problemów. liczę po cichu, że nadal będzie bezawaryjna. auto jest na przeglądzie, niedługo będę wiedział czy mam sie czego obawiać;) a swoją drogą co jest nie tak w 3.0 V6? ogólnie uchodzi za mało awaryjny, może nie jest do końca ekonomiczny ale tu nie o to chodzi. osiągi i wrażenia z jazdy są jak dla mnie na duży plus.

Gość.

Post autor: Gość. » 25 lut 2016, 20:46

Tu troche o tym 3.0 napisane i nie ma zbyt dobrych opini,nie wnikam bo dla mnie to żadne wielkie co taki silnik-sa lepsze. Multi to skrzynia specjalnej troski-droga w serwisie a pewnie jak w ASO robili to nic nie robili bo przecie ASB sa bezobsługowe :]

Jeździj dopóki to jeździ i oby jak najdłużej-jak jak się rozsypie to się jednak zastanów czy warto w to inwestować

Pozdrawiam

siwek06
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: siwek06 » 25 lut 2016, 21:59

unname pisze:jak będę jutro odbierał samochód z serwisu po wymianie oleju to ich poproszę żeby mi to zmierzyli, chociaż pewnie na oko będą w stanie stwierdzić, i Ci napiszę
Będę Ci bardzo wdzięczny za takie info. Chodzi mi o średnice tych obu co wystają .

A co do skrzyni, na pewno nie zaszkodzi profilaktycznie dynamiczna wymiana oleju.
Moja też była ok, poszarpywała sobie lekko tylko. W sserwis okazało się, że zamiast oleju do skrzyni miałem jakiś dziwny płyn, na dodatek zamiast 7l miałem niecałe 3l. Filtry zasyfione, uszczelki lekko sparciałe. Za wymianę z olejem, czyszczeniem, uszlachetniaczem, uszczelkami, śrubami i filtrami zapłaciłem ok 980 zł. Ale warto było, skrzynia działa jak nowa co mnie zaskoczyło <lol>

Gość.

Post autor: Gość. » 25 lut 2016, 22:35

Co 120tys ponoc sie te skrzynie wyciaga by sie dobrac do jej wewnętrznych jakis filtrów-dobrze mi sie kojarzy?? I co 60tys normalna wymiana oleju bo w multi sie dynamicznie nie robi tak samo jak w tipie.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 26 lut 2016, 07:24

unname pisze:atlas1977, ciekawa informacja, dziękuję. Sam szukałem w internecie historii tego auta ale nic nie znalazłem. Możesz się podzielić informacją gdzie to wynalazłeś?
wpisz sobie holenderski numer rejestracyjny i wszystko masz jak na dłoni :)

https://ovi.rdw.nl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja