[A6,C5]problem z czujnikami parkowania
[A6,C5]problem z czujnikami parkowania
Witam! mam problem z czujnikami parkowania, nie działają od kiedy go posiadam. Podłaczyłem pod VAGa i wyskoczył błąd:
01543 parking aid warning chime (H-15)
31-00-open or short to ground
Mam zamontowany hak, i chyba nie jest oryginalny. Nie wiem czy to ma jakis związek z tym? Nie mam pojęcia co to moze byc... moze ktoś miał taki przypadek?
01543 parking aid warning chime (H-15)
31-00-open or short to ground
Mam zamontowany hak, i chyba nie jest oryginalny. Nie wiem czy to ma jakis związek z tym? Nie mam pojęcia co to moze byc... moze ktoś miał taki przypadek?
sebusku
-
marek1980
- Forum Audi A6 / A7

ja tez sie podepnę. mi najpierw zaczał ten głosniczek trzeszczec a potem ucichł . ja mam hak demontowany i cały czas jezdze ze zdjetym . doszedłem ze mam oryginalny głośniczek ale listwa na zderzaku była chyba dostawiana. Do Sebusku , wkleiłem zdjecie jak to wyglada ale zeby sie do niego dostac musisz zdjac tapicerke z tyłu podszybia i mozna łatwo pourywac spinki z niej a potem bedzie brzeczec po załozeniu. czy mozna to jakos samemu zdjagnozowac co tam sie sypneło?
- Załączniki
-
- parking aid.png (11.68 KiB) Przejrzano 8844 razy
audi a6 c5 2.8 quattro sport 1999r
-
gwizdek50
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6, C5]
I ja też mam ostatnio problem z czujnikami z tyłu
Dotychczas działały bez zarzutu, a teraz jest tak....
Gdy po raz pierwszy po dłuższym (powiedzmy kilkuminutowym) postoju uruchamiam silnik i włączam wsteczny pojawia się pisk - taki jaki wydaje komp pokładowy o awarii np. żarówki - tyle, że awarię żarówki wyświetla na "monitorku" między licznikami, a awarii czujnika nigdzie nie pokazuje. Do tego ten pisk trwa tylko kilka sekund i ustaje, a czujniki wtedy nie działają tzn. nie widzą przeszkody. Po przejechaniu kilku km i podjechaniu tyłem do przeszkody czujnik znowu działa, jak gdyby nigdy nic się nie stało - i o co w tym chodzi, może mi ktoś powie. Dodam, że haka nie mam i nie miałem. :-?
Gdy po raz pierwszy po dłuższym (powiedzmy kilkuminutowym) postoju uruchamiam silnik i włączam wsteczny pojawia się pisk - taki jaki wydaje komp pokładowy o awarii np. żarówki - tyle, że awarię żarówki wyświetla na "monitorku" między licznikami, a awarii czujnika nigdzie nie pokazuje. Do tego ten pisk trwa tylko kilka sekund i ustaje, a czujniki wtedy nie działają tzn. nie widzą przeszkody. Po przejechaniu kilku km i podjechaniu tyłem do przeszkody czujnik znowu działa, jak gdyby nigdy nic się nie stało - i o co w tym chodzi, może mi ktoś powie. Dodam, że haka nie mam i nie miałem. :-?
gwizdek
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Kontakt:
...podejrzewam, że pada Ci któryś z czujników.gwizdek50 pisze:I ja też mam ostatnio problem z czujnikami z tyłu
Ja też tak miałem ostatnio, tylko, że u mnie już non stop piszczał.
Giełda samochodowa w Gliwicach i używka za 50 zł i znowu działa.
Witam wszystkich
Mam problem z czujnikiem parkowania.
Po włączeniu wstecznego biegu rozlega się ok.10s sygnał z głośniczka,po czym milknie i od tego momentu parktronic nie działa.
Uruchomiłem VAG>Select>Electronic1>76-Park Asist wyskoczył mi błąd;
01547-sensor for Parking Aid;Rear Mid-Right(G205)
37-00-faulty
Jak mogę wymontować ten czujnik-czy muszę odkręcić cały zderzak,czy tylko tą dokładkę?
Dzięki z góry za podpowiedzi.
Mam problem z czujnikiem parkowania.
Po włączeniu wstecznego biegu rozlega się ok.10s sygnał z głośniczka,po czym milknie i od tego momentu parktronic nie działa.
Uruchomiłem VAG>Select>Electronic1>76-Park Asist wyskoczył mi błąd;
01547-sensor for Parking Aid;Rear Mid-Right(G205)
37-00-faulty
Jak mogę wymontować ten czujnik-czy muszę odkręcić cały zderzak,czy tylko tą dokładkę?
Dzięki z góry za podpowiedzi.
-
onmlodykat
- Forum Audi A6 / A7

witam ja mam podobny problem wzucam wsteczny i mam pisk i potem czujniki nie trybia wogole podpiolem vag i wyskoczyly nastepujace bledy.
Czy to oznacza ze sa padniete 2 czujniki czy moze nie ma styku
2 Znalazłem Błąd:
01545 - czujnik parkowania tyl lewy g203
01546 - czujnik parkowania tyl lewy g204
za odp dzieki z gory i pozdrawiam
Czy to oznacza ze sa padniete 2 czujniki czy moze nie ma styku
2 Znalazłem Błąd:
01545 - czujnik parkowania tyl lewy g203
01546 - czujnik parkowania tyl lewy g204
za odp dzieki z gory i pozdrawiam
-
gwizdek50
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
A6, C5
A gdzie mogękupic taki czujnik i ile on kosztuje???
Byłem ostatnio w takiej firmie w Olsztynie - ponoc są "fachowcami" w alarmach, czujnikach itp. i stwierdzili, że skoro to są "firmówki" to NIC NIE PORADZÂĄ :-?
Byłem ostatnio w takiej firmie w Olsztynie - ponoc są "fachowcami" w alarmach, czujnikach itp. i stwierdzili, że skoro to są "firmówki" to NIC NIE PORADZÂĄ :-?
gwizdek
-
templarion
- Forum Audi A6 / A7

I ja się podłącze pod temat.
Problem jest podobny, po wrzuceniu wstecznego biegu jest pisk i nie wyswietla sie ani grafika ani tez sam sygnal informujacy o zbliżaniu sie przeszkody. Jedank takie objawy nie zawsze wystepują, w 50% wszystko jest ok, czasami tylko nie zaskoczy parktronik. Auto kupilem zimą, myślałem, że może jest jakiś problem z wilgocią, niestety latem problem nie ustąpił. Najgorsze, że zawodzi jak naprawdę jest potrzebny.
Pozdrawiam
Piotr
Problem jest podobny, po wrzuceniu wstecznego biegu jest pisk i nie wyswietla sie ani grafika ani tez sam sygnal informujacy o zbliżaniu sie przeszkody. Jedank takie objawy nie zawsze wystepują, w 50% wszystko jest ok, czasami tylko nie zaskoczy parktronik. Auto kupilem zimą, myślałem, że może jest jakiś problem z wilgocią, niestety latem problem nie ustąpił. Najgorsze, że zawodzi jak naprawdę jest potrzebny.
Pozdrawiam
Piotr
your personal courier to the world
Ludzie, dokładnie 7 tematów poniżej: Jeden z 1 000 000 wątków o czujnikach parkowania
Troszeczkę inicjatywy :-D
Dodam, że temat przerabiałem i zgadzam się w 100% ze wszystkim, co radzili koledzy olo-gsm i lichtus. Uwaga na różnice między zewnętrznymi i wewnętrznymi.
Troszeczkę inicjatywy :-D
Dodam, że temat przerabiałem i zgadzam się w 100% ze wszystkim, co radzili koledzy olo-gsm i lichtus. Uwaga na różnice między zewnętrznymi i wewnętrznymi.
Było:
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016