Montaż reflektorów Audi A6 C6 - DEPO
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Montaż reflektorów Audi A6 C6 - DEPO
witam panowie długo mnie nie było odnośnie tych lamp depo o których wcześniej pisałem to dodatkowe drogowe rewelacja przy dobrych żarówkach topi śnieg ale nadal mam problem z dziennymi miałem ostatnio problem z regulacją bo za mocno podciągnąłem do góry i mi się zawiesiły oczywiście od nowa demontaż zderzaka itd. wyjąłem lampę i porównałem nową ze starą w starej pin 11 jest od pozycji pin 12 od dziennych w nowej pin 11 mam czyli pozycja pin 12 brak teraz jak to zrobić żeby były dzienne czy zrobić mostek 11 z 12 czy inaczej ktoś wie coś na ten temat z góry dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Patrze tak sobie na te lampy na allegro i wyglądają całkiem ciekawie. Jeśli miałbym zamienić swoje na depo to tylko ze względu na paski led
ogółem póki co nic nie ruszam bo szkoda kasy mi tylko na ledy, tym bardziej że niedawno regenerowałem odbłyśniki.
Wracając do tematu to są 2 modele na allegro z opisem:
AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, Z WBUDOWANYM ŚWIATŁEM DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W, ALE BEZ AFS (NIE SKRĘTNE)
i
AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, ALE BEZ WBUDOWANEGO ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W I BEZ AFS (NIE SKRĘTNE)
pytanie który model masz..?

Wracając do tematu to są 2 modele na allegro z opisem:
AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, Z WBUDOWANYM ŚWIATŁEM DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W, ALE BEZ AFS (NIE SKRĘTNE)
i
AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, ALE BEZ WBUDOWANEGO ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W I BEZ AFS (NIE SKRĘTNE)
pytanie który model masz..?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Kontakt:
Witam, czy temat lamp jest juz ogarnięty? Tez się przymierzam do zakupu takich. Tez mam ori 21W jako dzienne i bixenony.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2016, 11:19 przez marok111, łącznie zmieniany 1 raz.
Były : 80 B3 2.0
80 B4 1,9 TDI
A6 C5 1,9 TDI i rózne inne pomiedzy nimi
A6 C6 2,7 TDI FWD manual - prawdziwy S-line
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
80 B4 1,9 TDI
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[quote="KL4K50N"][quote="marok111"]Tez ma orientuje 24 jako dzieckonie i biennale.[/quote]
Ze co? :shock:[/quote]
Tak to jest jak piszę się z tabletu, słownik sam poprawia, sorry , juz poprawiłem
Ze co? :shock:[/quote]
Tak to jest jak piszę się z tabletu, słownik sam poprawia, sorry , juz poprawiłem

80 B4 1,9 TDI
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
80 B4 1,9 TDI
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[quote="KL4K50N"][b]marok111[/b],
O kurde :D bo nie mogłem się połapać ocb
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2016-01-03, 11:25[/i] ][/size]
[b]marok111[/b],
No to kolega potrzebuje takie :
"AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, Z WBUDOWANYM ŚWIATŁEM DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W"[/quote]
tak, wiem, że takie potrzebuję ( znalazłem na alledrogo za 1399) ale własnie moje pytanie odnosnie świecenia ledów na dziennych w trybie AUTO, kolega wczesniej pisał że był problem
O kurde :D bo nie mogłem się połapać ocb

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2016-01-03, 11:25[/i] ][/size]
[b]marok111[/b],
No to kolega potrzebuje takie :
"AUDI A6 C6 OD 2004 DO 2008, TYLKO WERSJA PRZED LIFTINGIEM, Z ORYGINALNYM BI-XENONEM, Z WBUDOWANYM ŚWIATŁEM DO JAZDY DZIENNEJ NA BAZIE ŻARÓWKI P21W"[/quote]
tak, wiem, że takie potrzebuję ( znalazłem na alledrogo za 1399) ale własnie moje pytanie odnosnie świecenia ledów na dziennych w trybie AUTO, kolega wczesniej pisał że był problem
80 B4 1,9 TDI
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
80 B4 1,9 TDI
obecnie Q5 2015 2,0 TFSI
Koledzy i ja się pokusiłem o reflektory led Depo bo tego mi brakowało aby dokończyć projekt optyczny lift. Reflektory oceniam na bardzo dobry zamiennik w rozsądnej cenie
świecą pięknie ładna linia świecenia i wspomaganie drogowych daję przewagę nad zwykłymi bixami. Led bardzo mocno świeci co pokaże na załączonym foto. Led przygasa przy włączeniu xenon jak i na postojach jak w ori jedyne czego brakuje to przygasania przy włączonym kierunku. Montaż P&P bez rezania w instalacji itp.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wyglądają świetnie.
Powiedz mi takie rzeczy:
1. Czy wcześniej miałeś bixenon, ale nie był skrętny?
2. Czy przy "długich" świeci poza xenonem żarówka h7, tam gdzie w normalnym xenonie jest dzienna? I czy wtedy przesłona od długich ale xenonowych się dalej podnosi? Czy xenon nie otwiera przesłony, a pomaga mu tylko i aż h7?
3. Czy z oryginalnych lamp przekładałeś do depowych silniczki bo to chyba trzeba przekładać i ile z tym było zabawy?
Gdyby była szansa to wrzuć fotkę jak świecą w nocy i od strony lamp jak i w drugą stronę, czyli jak oświetlają drogę, fajnie gdyby było widać linię odcięcia. Sam się zastanawiam nad takimi, rok temu robiłem odbłyśniki i różnica była kolosalna. Zastanawiam się jak te depo świecą w porównaniu z oryginałami.
Powiedz mi takie rzeczy:
1. Czy wcześniej miałeś bixenon, ale nie był skrętny?
2. Czy przy "długich" świeci poza xenonem żarówka h7, tam gdzie w normalnym xenonie jest dzienna? I czy wtedy przesłona od długich ale xenonowych się dalej podnosi? Czy xenon nie otwiera przesłony, a pomaga mu tylko i aż h7?
3. Czy z oryginalnych lamp przekładałeś do depowych silniczki bo to chyba trzeba przekładać i ile z tym było zabawy?
Gdyby była szansa to wrzuć fotkę jak świecą w nocy i od strony lamp jak i w drugą stronę, czyli jak oświetlają drogę, fajnie gdyby było widać linię odcięcia. Sam się zastanawiam nad takimi, rok temu robiłem odbłyśniki i różnica była kolosalna. Zastanawiam się jak te depo świecą w porównaniu z oryginałami.
admin
tak dokładnie zwykłe bixykamil666 pisze:1. Czy wcześniej miałeś bixenon, ale nie był skrętny?
tak świeci h7kamil666 pisze:2. Czy przy "długich" świeci poza xenonem żarówka h7, tam gdzie w normalnym xenonie jest dzienna?
zabawy jest 10 min na reflektorkamil666 pisze:3. Czy z oryginalnych lamp przekładałeś do depowych silniczki bo to chyba trzeba przekładać i ile z tym było zabawy?

Jedynie trzeba dobrze sprawdzić przed zakupem czy mamy zwykłe bixy + p21w jako dzienne bez skrętu. Bo jak ktoś ma skrętne to będzie problem

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wszyscy podają silniczek od regulacji wysokości?
Ja mam przedliftowy bez skrętu i p21y jako dzienna
A czy patrzyłeś jak zachowuje się h7 i xenon przy włączonych dziennych kiedy chcesz komuś mrugnąć?
W normalnym xenonie na chwile zapala się żarnik, a w tych lampach zapala się tylko h7, h7 z żarnikiem ,czy sam żarnik?
Ja mam przedliftowy bez skrętu i p21y jako dzienna
A czy patrzyłeś jak zachowuje się h7 i xenon przy włączonych dziennych kiedy chcesz komuś mrugnąć?
W normalnym xenonie na chwile zapala się żarnik, a w tych lampach zapala się tylko h7, h7 z żarnikiem ,czy sam żarnik?
admin
Kamil
powiem ci tak reflektory działają bardzo dobrze jak i światło jest super
teraz na długich wszystko widzę. Wcześniej zmieniała się tylko wysokość świecenia. Oczywiście gwarancja pisemna
Zakupiłem razem z kolegą dwa zestawy i jesteśmy zadowoleni. Zobaczymy za rok może dwa ale i tak warto w porównaniu do cen używek i rezania w instalacji 
jak chcesz mogę jutro nagrać filmik jak to działakamil666 pisze:h7 z żarnikiem