A6 C6 Zarówka światło pozycyjne
A6 C6 Zarówka światło pozycyjne
Witam,
proszę o jakąś podpowiedź, żarówka światła pozycyjnego M1(strona kierowcy) dobra, napięcie we wtyczce 12V, a żarówka nie świeci i na wyświetlaczu komunikat przepalonej żarówki.
proszę o jakąś podpowiedź, żarówka światła pozycyjnego M1(strona kierowcy) dobra, napięcie we wtyczce 12V, a żarówka nie świeci i na wyświetlaczu komunikat przepalonej żarówki.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
W tym aucie masz problem z masą we wtyku. U mnie też tak było, napięcie niby było i świeciły... a zaraz błąd. Gasiłem i odpalałem światło wracało i znowu ginęło. Po wymianie wtyczki na nową jak ręką odjął.
Można wymienić też sam konektor, albo spróbować na boki konektora od masy wepchnąć zapałki, wykałaczki :D serio wtedy styki mocno dociskają, ale problem jest styk masy inne są sprawne. Można na początek też spróbować lekko papierem ściernym i malutkim dremelkiem-druciakiem w rękę, a nie na dremla i spróbować oczyścić styk.
Można wymienić też sam konektor, albo spróbować na boki konektora od masy wepchnąć zapałki, wykałaczki :D serio wtedy styki mocno dociskają, ale problem jest styk masy inne są sprawne. Można na początek też spróbować lekko papierem ściernym i malutkim dremelkiem-druciakiem w rękę, a nie na dremla i spróbować oczyścić styk.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
wymiana-pinow-w-kostce-tylnej-lampy-vt74217.htm
tu masz dobry temat
tam gdzie na zdjęciu ostatnim dałem czerwone kreski, tj. na boku konektora można coś wepchnąć (np. zapałkę) i usztywnić/polepszyć styk...
tu masz dobry temat
tam gdzie na zdjęciu ostatnim dałem czerwone kreski, tj. na boku konektora można coś wepchnąć (np. zapałkę) i usztywnić/polepszyć styk...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A4 B8
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
odp
to nie tak jak myślisz kolego....
komputer po włączeniu oświetlenia zapala żarówkę i sprawdza obciążenie - i jest nieprawidłowe więc odłącza zasilanie stąd brak napięcia!
proponuję przejrzeć dobrze styki i wtyczkę o ile żarówka poprawna a może led ale bez can?
komputer po włączeniu oświetlenia zapala żarówkę i sprawdza obciążenie - i jest nieprawidłowe więc odłącza zasilanie stąd brak napięcia!
proponuję przejrzeć dobrze styki i wtyczkę o ile żarówka poprawna a może led ale bez can?
camelll:
Są dwa sposoby odnoszenia sukcesów w życiu: albo dzięki własnej pracowitości, albo przez głupotę innych.
Są dwa sposoby odnoszenia sukcesów w życiu: albo dzięki własnej pracowitości, albo przez głupotę innych.
-
- Forum Audi A6 / A7
Robiłem to jak był spory mróz, czyli bardzo pobieżnie, przyłożę się do tego jak się trochę obrobię z innymi sprawami.junioresku pisze:Sprawdzałeś wtyki i żarówkę czy nie zaśniedziały? Ja miałem tak ostatnio przy obu żarówkach, przeczyszczenie styków i żarówki pomogło i do teraz nie ma problemu.
Pozdrawiam