Witam. Proszę o pomoc i poradę. Mój problem polega na tym że ostatnio zaczęła mi buczeć pompa wspomagania, pojechałem do mechanika i wymieniłem płyn do wspomagania, na razie pompa nie wyje ale kierownica ciężej chodzi i przeskakuje przy skręcaniu tak jak by się koła ślizgały. Wie ktoś czemu tak jest i czy to ustąpi??? Dodam tylko że wcześniej miałem wlany płyn Dexron 2 Automatic czerwony a teaz mam Febi zielony.
Bardzo proszę o pomoc.[/quote]
Przeskakuje kierownica przy skręcaniu
Przeskakuje kierownica przy skręcaniu
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 09:45 przez borek86, łącznie zmieniany 1 raz.
borek86
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Niby tak, ale czasami może zostać jakiś "bąbel" w układzie.borek86 pisze:Mechanik stwierdził że układ sam się odpowietrza
Odkręć zbiorniczek z płynem wspomagania po czym kilkukrotnie przekręć kierownicą do oporu w lewo i prawo (na pracującym silniku). Jeśli to nie pomoże trzeba szukać dalej.borek86 pisze:A jak mam go odpowietrzyć?
Pozdrawiam...
Tak zrobiłem ale nadal jest tak samo. Zauważyłem że jak kręcę kierownicą szybciej to kierownica chodzi luźno i nie przeskakuje ale jak kręcę powoli to przeskakuje tak jakby odbijała. Dodam jeszcze że wczoraj wymieniałem płyn na zielony a dziś ma kolor jakby brązowy. Jak wczoraj wymieniłem płyn to dużo nie przejechałem autom może około 5km. Czy to może być przyczyną że układ jeszcze nie zdążył się odpowietrzyć?
borek86
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Pewnie wymieszał się z resztkami poprzedniego (czerwonego) i stąd zmiana koloru.borek86 pisze:Dodam jeszcze że wczoraj wymieniałem płyn na zielony a dziś ma kolor jakby brązowy
Pojeździj jeszcze trochę, znajomy miał trochę inny przypadek, ale po kilkudziesięciu km wszystko się ułożyło.borek86 pisze:Jak wczoraj wymieniłem płyn to dużo nie przejechałem autom może około 5km. Czy to może być przyczyną że układ jeszcze nie zdążył się odpowietrzyć?
Pozdrawiam...