Witam
chyba za dużo tu dziś siedze i czytam ale podzielę się swoimi obaawami.
1. gdy ba postoju dodam gazu to czuję jak silnik "rusza autem", szczerze mówiąc podoba mi się to ale jak zacząłem o tym czytać to już nie:)
2. spora ilość dymu idzie mi z rur. Jak patrzę na inne auta jadące w tym samym momencie to nie każdy tak ma.
3. mam wrażenie, że jest lekko przymulony, tzn do 2,5 tys obrotów nie dzieje się nic --czasem strach startować na światłach
czy ww. objawy moga wiązać się w jakimś stopniu z koniecznością:
1. czyszczenia zaworu ERG i kolektora wlotowego
2. synchronizacja rozrządu?
3. coś z pompą paliwa?
dodam tylko, że data 1 rejestracji auta to 08.2009 --> czy to oznacza, że powinienem wymienić imbus pompy olejowej lub coś jeszcze aby uniknąć typowych usterek dla auta?
[ INNY] 2.0 TDI 170 KM (2009 rok)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A ile mas przebiegu? U mnie te jak dodam gau na postoju to troche rusa buda ale we pod uwage ze silnik u nas jest ustawiony rzedowo a nie poprzecznie. U mnie jak kupilem samochod pol roku temu wyczyscilem rgr i uwierz mi ze byl mocno zasyfiony. Moe byc u Ciebie problem z wtryskami? Czy kod Twojego silnika to CAHA? Mam nadzieje ze nie jezdisz na niskich obrotach?
Przegon go na wyzszych obrotach! A czy masz drgania na podczas przyspieszania na wszystkich obrotach?
Przegon go na wyzszych obrotach! A czy masz drgania na podczas przyspieszania na wszystkich obrotach?
-
- Forum Audi A6 / A7