[BDV 2.4 170 KM] Poszukuje napinacza łańcucha rozrządu ?
[BDV 2.4 170 KM] Poszukuje napinacza łańcucha rozrządu ?
Witam serdecznie jestem tu nowy i jeszcze nie ogarniam za bardzo więc proszę o wyrozumiałość .Niedawno zakupiłem audi a6 z silnikiem 2.4 i zabrałem się za wiadome rzeczy czyli uszczelki i simeringi ponieważ leciało wszędzie i pojawił sie problem bo nie wiem czy napinacz nie jest przypadkiem do wymiany ponieważ nie wysuwa się w górnej jego cześć,chyba że tak ma być ?nie wiem dlatego pytam liczę że macie już doświadczenie w tym temacie i pomożenie bo mnie już trafia wiadomo co i samochód stoi od miesiąca i cały czas i nie wiem ile razy już to składałem aby znaki się zgadzały na włakach i na wale ponieważ jak wyjmowałem zapomniałem poznaczyć sobie.Proszę o pomoc .Z góry dziękuje ponieważ nie mam już sił a kobieta mnie chyba powiesi.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
To już po kliku dniach ogarnąłem:] dzięki z fotki na pewno się przydadzą ale chodzi mi o to część na napinaczu zaznaczona na czerwono czy się również porusza (czytaj wysuwa i chowa )ponieważ z jednej strony od pasażera tak jest a na tym na zdjęciu nie idzie tego ruszyć ,próbowałem wciskać, podnosić i nadal nic czy to jest ruchome czy w rękach nie da sie tego zrobić(ruszyć)?
[ Dodano: 2016-02-16, 21:44 ]
Informacja dla potomnych ,ten napinacz nie ma się tak wychylać ,powoduje to przesunięcie wałka sącego względem wydechowego ,znaki na wałkach nie zgadzają się sący jest o krok przed znakiem kiedy wydechowy już jest na znaku.Temat do zamknięcia .Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-02-16, 21:44 ]
Informacja dla potomnych ,ten napinacz nie ma się tak wychylać ,powoduje to przesunięcie wałka sącego względem wydechowego ,znaki na wałkach nie zgadzają się sący jest o krok przed znakiem kiedy wydechowy już jest na znaku.Temat do zamknięcia .Pozdrawiam