Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[BDV 2.4 170 KM] Poszukuje napinacza łańcucha rozrządu ?

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
guciu88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[BDV 2.4 170 KM] Poszukuje napinacza łańcucha rozrządu ?

Post autor: guciu88 » 24 sty 2016, 11:26

Witam serdecznie jestem tu nowy i jeszcze nie ogarniam za bardzo więc proszę o wyrozumiałość .Niedawno zakupiłem audi a6 z silnikiem 2.4 i zabrałem się za wiadome rzeczy czyli uszczelki i simeringi ponieważ leciało wszędzie i pojawił sie problem bo nie wiem czy napinacz nie jest przypadkiem do wymiany ponieważ nie wysuwa się w górnej jego cześć,chyba że tak ma być ?nie wiem dlatego pytam liczę że macie już doświadczenie w tym temacie i pomożenie bo mnie już trafia wiadomo co i samochód stoi od miesiąca i cały czas i nie wiem ile razy już to składałem aby znaki się zgadzały na włakach i na wale ponieważ jak wyjmowałem zapomniałem poznaczyć sobie.Proszę o pomoc .Z góry dziękuje ponieważ nie mam już sił a kobieta mnie chyba powiesi.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 24 sty 2016, 12:25

powinien działać tak że z jednej strony się chowa z drugiej się wysuwa i na odwrót ( poprawcie mnie jeśli się mylę ;) ) - jest już dosyć rozległy temat na forum o tych napinaczach

w załącznikach masz ustawienia wałków
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

guciu88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: guciu88 » 16 lut 2016, 21:44

To już po kliku dniach ogarnąłem:] dzięki z fotki na pewno się przydadzą ale chodzi mi o to część na napinaczu zaznaczona na czerwono czy się również porusza (czytaj wysuwa i chowa )ponieważ z jednej strony od pasażera tak jest a na tym na zdjęciu nie idzie tego ruszyć ,próbowałem wciskać, podnosić i nadal nic czy to jest ruchome czy w rękach nie da sie tego zrobić(ruszyć)?

[ Dodano: 2016-02-16, 21:44 ]
Informacja dla potomnych ,ten napinacz nie ma się tak wychylać ,powoduje to przesunięcie wałka sącego względem wydechowego ,znaki na wałkach nie zgadzają się sący jest o krok przed znakiem kiedy wydechowy już jest na znaku.Temat do zamknięcia .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 16 lut 2016, 22:11

to ma tak bo ma się zmieniać faza wałka ssącego - po to jest ten napinacz z elektrozaworem , ich pracę można podejrzeć w blokach pomiarowych 090 , 091 , 092 silnika

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja