Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nagły brak ładowania

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaRcInEs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nagły brak ładowania

Post autor: MaRcInEs » 22 sty 2016, 21:48

Witam, jechałem sobie spokojnie a tu nagle zświeciła sie kontrolka ładowania i już nie chce zgasnąć, nigdy wczesniej nic takiego się nie działo wiec mnie to dziwi że zapaliła sie tak oa zaraz i juz wogóle nie chce zgasnąć.
Gdy by były szczotki to by coś tam w jakimś zakresie obrotów reagowało a tu nic
Możliwe że to tylko szczotki ? albo na czym jeszcze sie skupic

golfik1980
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golfik1980 » 22 sty 2016, 22:51

Ogólnie to na alternatorze. Mi też się zapaliła kontrolka ładowanie spadło i alternator do regeneracji poszedł.

Awatar użytkownika
MaRcInEs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MaRcInEs » 24 sty 2016, 14:58

Jutro grzebanie, mam nadzieje ze regulator idzie wyjac bez demontazu calego alternatora <mysli>

[ Dodano: 2016-01-24, 14:58 ]
Wychodzi na to że padł wirnik albo diody juz nawet nie wnikałem co <nerwus> wlutowałem nowe szczotki w regulator zamontowałem i nic <uoee> udałem się do sklepu po nowy regulator bo nie miałem innego żeby zamienić i dalej nic <uoee> <uoee> straciłem przy tych operacjach pół dnia bo robiłem to pierwszy raz a tam nie jest za dużo miejsca :[ :[ :[ tam trzeba mniec chińskie małe rączki ale dobra jest inny numer.
U mnie jest zamontowany alternator 120A a na sieci doczytałem się gdzieś że powinien być 140A być może ktoś kiedyś u mnie w aucie wsadził 120A i to nie jest adekwatny, ktoś wie coś na ten temat o jakiej mocy alternator powinien być w Audi Allroad C5?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja