Audi a6 c6 2,8 2008 wiecej mocy
-
- Forum Audi A6 / A7
Audi a6 c6 2,8 2008 wiecej mocy
Ktoś z forum podkrecal a6 c6 2,8 z 2008 robil chip tuning lub inna przerobke aby uzyskac wiecej mocy?? Chce w nastepnym sezonie zrobil maly projekt i pytam czy ktos juz probowal? Jesli tak to gdzie polecacie okolice Wroclawia,Katowice?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Oczywiście KOMPRESOR i zmiana mapy, dojdą do tego różne inne nieodzowne dodatki przy tych zmianach.
Pomysł zaciągnąłem z za oceanu chociaz i w europie jest kilka projektów. Mi strasznie się nie pali a jestem pokroju ludzi którzy sami lubią coś tworzyć. Nie cieszą mnie rzeczy kupione ogólnie-światowo w sklepie.
Wyniki zarejestrowane mocą są w okolicy 298PS wiec 300koników jest osiągalne.
Nie będę komentował rzeczy typu - nie opłaca się lepiej zrób swapa, wydasz worek pieniądzy a nie wiadomo czy będzie to chodzic itp.
Ja poprostu lubię samemu coś ulepszyć - to mi daje frajdę.
Projekt zacząłem od zbierania wszystkich potrzebnych rzeczy, nie obejdzie sią również bez elementów obrabianych cnc.
Do puki nie będę miał wszystkiego na stole silnika nie będę rozbebeszał a własciwie dolotu. Mam potrzebna częsci do pasowania poszczególnych detali.
Softa również mam już nagranego z poważnym tuningowcem od którego dostałem aprobatę i zielone światło.
LUXTECH
Pomysł zaciągnąłem z za oceanu chociaz i w europie jest kilka projektów. Mi strasznie się nie pali a jestem pokroju ludzi którzy sami lubią coś tworzyć. Nie cieszą mnie rzeczy kupione ogólnie-światowo w sklepie.
Wyniki zarejestrowane mocą są w okolicy 298PS wiec 300koników jest osiągalne.
Nie będę komentował rzeczy typu - nie opłaca się lepiej zrób swapa, wydasz worek pieniądzy a nie wiadomo czy będzie to chodzic itp.
Ja poprostu lubię samemu coś ulepszyć - to mi daje frajdę.

Projekt zacząłem od zbierania wszystkich potrzebnych rzeczy, nie obejdzie sią również bez elementów obrabianych cnc.
Do puki nie będę miał wszystkiego na stole silnika nie będę rozbebeszał a własciwie dolotu. Mam potrzebna częsci do pasowania poszczególnych detali.
Softa również mam już nagranego z poważnym tuningowcem od którego dostałem aprobatę i zielone światło.
LUXTECH
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ach, robi się czekam na kolektory. Wszystko pomierzone rozrysowane, kompresor czeka,
a obrabiarka cnc obrabia.
W między-czasie trzeba przerobić WN na osobne cewki.
Gdy będe miał już kolektory dalej pasowanie i nastepne przerabianie i dorabianie.
Również potrzebne będzie przerobienie odmy na wolną odmę aby ciśnienie nie powodowało wycieków z głowic. To co jest w tym modelu to totalna porażka.
Jarek-LT
a obrabiarka cnc obrabia.
W między-czasie trzeba przerobić WN na osobne cewki.
Gdy będe miał już kolektory dalej pasowanie i nastepne przerabianie i dorabianie.
Również potrzebne będzie przerobienie odmy na wolną odmę aby ciśnienie nie powodowało wycieków z głowic. To co jest w tym modelu to totalna porażka.
Jarek-LT

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-