poduszka silnika
poduszka silnika
Witam, potrzebuje rady, na kompie wyskakuje błąd poduszki silnika, budą nie telepie, delikatnie faluje na zimnym ale to spróbuje tym płynem STP wtryski przeczyścić. Tak czy inaczej mam błąd poduszki i chciałbym ją wymienić (to ta lewa przed kierowca), moje pytanie brzmi na jaką wymienić i jaki symbol katalogowy szukać bez wyciagania jej wczesniej? Mój silnik to BRE 16V 2.0tdi 8EC. Skrznia multitronic.
Będe wdzięczny za pomoc
Będe wdzięczny za pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Przed wymianą poduszki sprawdz wtyczkę, w moim przypadku okazało się że poduszka ok. a błąd był spowodowany brakiem styku na wtyczce przy poduszce. WD40 załatwiło sprawę 

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno
dzieki kolego za rade, sprawdze sprawdze, a jezeli poduszka faktycznie jest walnieta to jak to okreslic jednoznacznie? czy nie powinien ewidentnie wtedy trzasc sie silnik badz cala buda? bo mnie zastanawia czy faktycznie to nie sprawa elektoniki tylko bo nic sie nie dzieje z nadwoziem, silnik tez jakos bardziej nie trzesie sie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To nie jest poduszka silnika, to tylko zbiorniczek płynu od wspomagania kierownicyradziu86 pisze:Czy to jest ta poduszka silnika?

Cena jednej poduszki w ASO to 775 zł (tyle kosztuje do mojego silnika), komplet 2x 775 zł. W Twoim przypadku do silnika BRE 2.0 140KM lewa kosztuje również 775 zł, ale prawa 508 zł, ponieważ nie ma już czujnika. Z racji tego, że mam rabat w ASO to nie wyszło aż tak tragicznie. Kupiłem tam, bo mam pewność, że na 100% będą pasować oraz będą dobrze tłumić drgania. Z zamiennikami jest to loteria, zwłaszcza przy poduszkach olejowych.Flex 78 pisze:Kolego w jakiej cenie są te poduchy w ASO?