[a6 c5] trzeszczy mi deska
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5] trzeszczy mi deska
Od paru tygodni zaczela trzeszczec mi cos w okolicy srodka deski. Trzaski wydobywaja sie z okilic tej kratki dmuchajacej na szybe i wydobywaja sie przy kazdej, nawet minimalnej nierownosci. Ktos wie co to moze byc?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
koledzy mialem to samo
pierwsza diagnoza to klapy od nawiewow - pobawic sie nimi jak nie przejdzie to zajac sie druga diagnoza: podniesc maske i wywalic na okres proby plastikowe podszybie co maskuje akumulator ecu itd itd
jak przestanie pukac (u mnie przestalo) to na rant ktory wciskacie w strone szyby przedniej naklejcie najlepiej bawelniana(parciana) tasne TESA. Ja mam spokoj.
zycze zeby i u Was bylo to podszybie.
pierwsza diagnoza to klapy od nawiewow - pobawic sie nimi jak nie przejdzie to zajac sie druga diagnoza: podniesc maske i wywalic na okres proby plastikowe podszybie co maskuje akumulator ecu itd itd
jak przestanie pukac (u mnie przestalo) to na rant ktory wciskacie w strone szyby przedniej naklejcie najlepiej bawelniana(parciana) tasne TESA. Ja mam spokoj.
zycze zeby i u Was bylo to podszybie.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2008
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
Wszystkie części interior system przechodzą fazę projektowania, później budowę narzędzi wtryskowych a następnie seryjna produkcja... wszystko powinno być zgodne z wymaganiami klienta ale... życie i biznes trochę to "zakręca"
Więc na początku wszytko jest prawie z wytycznymi, a z biegiem czasu i zaliczonych wyrw w nawierzchni asfaltowej powoduje, iż części składowe się "układają" i dochodzi do styczności elementów składowych, których być nie powinno = stuki, hałasy...
Rozwiązanie to filc w miejscach "kontaktowych"
Więc na początku wszytko jest prawie z wytycznymi, a z biegiem czasu i zaliczonych wyrw w nawierzchni asfaltowej powoduje, iż części składowe się "układają" i dochodzi do styczności elementów składowych, których być nie powinno = stuki, hałasy...
Rozwiązanie to filc w miejscach "kontaktowych"

CCCO marzenie zrealizowane - C6 by stinger
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Paliwo: Benzyna
U mnie - podobnie jak wyżej pisali koledzy - stukało podszybie, wywal na probe i sam zobaczysz... Potem sprawdź dobrze czy masz wszystkie klipsy trzymające to drugie podszybie - tzw. odrzutnik wody - do konstrukcji, u mnie jeden też spadł... także powinno razem to wszystko trzymać 6 klipsów.
![Obrazek]()
Kupiłem na allegro byle jakie klipsy, cos na ten wzór:
![Obrazek]()
Dałem 6 szt, na samo podszybie, trzyma solidnie jak nie wiem
Dodatkowo miałem zamontowany komputer od LPG na grodzi i stykał z rurkami od nagrzewnicy, dałem między to piankę.
Po tych zabiegach cisza !
Wcześniej miałem stuki jak nie wiem, i wydawało mi się, że to z prawej to z lewej,ze środkowej kratki... potem rozebrałem pół kokpitu szukając coś luźnego i nic... Dopiero elementy podszybia były trafnym strzałem.
Kupiłem na allegro byle jakie klipsy, cos na ten wzór:
Dałem 6 szt, na samo podszybie, trzyma solidnie jak nie wiem

Dodatkowo miałem zamontowany komputer od LPG na grodzi i stykał z rurkami od nagrzewnicy, dałem między to piankę.
Po tych zabiegach cisza !
Wcześniej miałem stuki jak nie wiem, i wydawało mi się, że to z prawej to z lewej,ze środkowej kratki... potem rozebrałem pół kokpitu szukając coś luźnego i nic... Dopiero elementy podszybia były trafnym strzałem.