Zalewnie silnika zimnego 2.4
Zalewnie silnika zimnego 2.4
Mam problem odnośnie rannego odpalania otuz przy mrozach po zejściu z ssania auto się dlawi szarpie i strzela w tlumik i po chwili zaczyna pracować równo i silnik na wolnych po szarpuje czy ciepły czy zimny myślę czy to nie wina gazu może puszcza w dolot co w tym kierunku można sprawdzić? elektrozawory sprawdzone są ok miał ktoś taka przypadłość?
KaMiLuCh
Już to robiłem jak gaz z układu wyjezdze jest ok pracuje ładnie postawiłem do gazownikow co zakładali sprawdzili i niby jest ok gaz rok czasu dopiero jak założony błędy tylko od mieszanki i więcej nic zaprowadzil bym innemu gazownikowi ale boje sie ze potem mi na gwarancji tego nie uznaja jesli cos puszcza
[ Dodano: 2016-01-17, 11:32 ]
A możliwe żeby wtryski puszczaly bo raczej reduktor watpie zeby po 20 tys. Padl i puszczal ostatnio wymienialem filtr przy redaktorze to ciekawy nie był może listwy brudne i puszcza można na własną rękę je wyczyścić bez problemu potem z ustawianiem ich?
[ Dodano: 2016-01-17, 11:32 ]
A możliwe żeby wtryski puszczaly bo raczej reduktor watpie zeby po 20 tys. Padl i puszczal ostatnio wymienialem filtr przy redaktorze to ciekawy nie był może listwy brudne i puszcza można na własną rękę je wyczyścić bez problemu potem z ustawianiem ich?
KaMiLuCh
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Świece mają z 10 tyś bosha jednoelektrodowe a przewody parę dni wtryski mam czerwone chyba takie jak mówisz dzis sie wybiore do innego gazownika ci tylko zalozyc potrafia a juz wyregulowac nie bardzo od początku check się zapala od mieszanki A może czujnik temp. Takie cyrki robiC? dawkę za dużą daje pod kompem niby temp rośnie razem ze wskaźnikiem
[ Dodano: 2016-01-18, 11:54 ]
Ciekawe jeszcze gdzie się z instalke wpieli może w cewke dlatego na wolnych po szarpuje
[ Dodano: 2016-01-18, 11:54 ]
Ciekawe jeszcze gdzie się z instalke wpieli może w cewke dlatego na wolnych po szarpuje
KaMiLuCh
byłęm u drugiego gazownika okazało się że od gazu mapa pb sie bardzo rozjezdzała przywrócił fabryczne ustawienia i wyregulował gaz podczas jazdy coś mi wspomniał ze na wtryskach duże dysze są założone i przylewa ale podregulował i kazał jeżdzić sprawdzić ale od pierwszego momentu jest lepiej nie telepie juz samochodem,chodzi równiutko inna jazda... zobaczymy co bedzie rano
a instalka moja to stag 300
parownik ZAVOLI ZETA S 250KM STAG KME
wtryski OMVL

a instalka moja to stag 300
parownik ZAVOLI ZETA S 250KM STAG KME
wtryski OMVL
KaMiLuCh