Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6C5 02' sedan] wymiana tapicerki na skórzaną

Wnętrze
davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6C5 02' sedan] wymiana tapicerki na skórzaną

Post autor: davidos82 » 27 sty 2009, 23:15

Witam Was serdecznie :-)

Od dość dawna przeszukuję allegro w poszukiwaniu tapicery skórzanej do mojej niuni. Niestety bardzo ciężko znaleźć w dobrym stanie (chciałbym w czarnym kolorze). Mam kilka pytań związanych z tym wątkiem:

1. Czy tapicerka (fotele,kanapa i boczki drzwi) z wersji avant będą pasowały doi mojego sedana?? (wydaje mi się, że nie, ale wolę zapytać znawców)
2. Czy tapicerka, a głównie boczki drzwi z roczników przed liftem będzie pasowała do mojego modelu z 02r.??(ponoć plastiki maja inne odcienie)
3. Czy może ktoś z Was wie gdzie można by zakupić ładne skóry do C5 prócz allegro??

Bardzo Was proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję
Pozdrawiam :-)

Qris

Post autor: Qris » 28 sty 2009, 00:00

1. Ile masz kasy
2. Można obszyć (wszystko)
3. Porównaj modele jak masz możliwość przed i po lifcie
4. Co rozumiesz przez różnice między sedanem a avantem? Przecież fotele kanapa i boczki są takie same no chyba że ze słupkami bierzesz to z tyłu może być lipa
5. Chcesz całe itd. Szukasz na allegro faceta który sprowadza angliki i je tnie. Pytasz kiedy będzie nast wóż, mówisz jakie chcesz fotele, przywozi i masz komplet:
a). plusy - fotel mało zużyty bo pasażera, jedziesz do kolesia targujesz się dostajesz gratisy:-)
b). minusy - fotel pasażera używany bo w UK był kierowcy

Jeśli cokolwiek kupujesz nowego w całości to kupuj z grzaniem, pompowaniem. jak nie masz grzania to klimatronik zamieniasz u kolesia u któego zamawiałeś fotele itd.

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 28 sty 2009, 14:08

Qris pisze:1. Ile masz kasy
2. Można obszyć (wszystko)
3. Porównaj modele jak masz możliwość przed i po lifcie
4. Co rozumiesz przez różnice między sedanem a avantem? Przecież fotele kanapa i boczki są takie same no chyba że ze słupkami bierzesz to z tyłu może być lipa
5. Chcesz całe itd. Szukasz na allegro faceta który sprowadza angliki i je tnie. Pytasz kiedy będzie nast wóż, mówisz jakie chcesz fotele, przywozi i masz komplet:
a). plusy - fotel mało zużyty bo pasażera, jedziesz do kolesia targujesz się dostajesz gratisy:-)
b). minusy - fotel pasażera używany bo w UK był kierowcy

Jeśli cokolwiek kupujesz nowego w całości to kupuj z grzaniem, pompowaniem. jak nie masz grzania to klimatronik zamieniasz u kolesia u któego zamawiałeś fotele itd.
1. Chciałbym na to przeznaczyć max 2,5 tyś zł
2. Wiem że można obszyć, ale zastanawiam się czy będzie spora różnica w wykonaniu od ori, ale oczywiście na takie rozwiązanie równiez jestem otwarty ;-)
3. Niestety nie mam możliwości porównania modelu z przed liftu z moim po lifcie ( ale kiedyś, gdzieś wyczytałem, ze plastiki na drzwiach mają inny odcień
4. Właśnie chciałem się wypytać czy tylna kanapa lub drzwi nie są inne w avancie ( w ogłoszeniach z tapicerką zawsze jest zaznaczone, że to avant lub sedan)
5. Będę musiał poszukać kogoś takiego kto ściąga fury na części, a może ktoś ma namiar na jakiegoś kolesia, który zajmuje się takim procederem?? Chętnie dokupiłbym w komplecie również wykończenia drewniane, bo mam u siebie teraz "carbon'owe" nie są złe, ale jakoś tak szaro i ponuro w środku...

Teraz mam fotele z grzaniem i pompowaniem i również takich poszukuję... :-)

Qris

Post autor: Qris » 28 sty 2009, 15:37

1. Kupuj całę a za 2.5 kupisz całość wraz z bokami podłokietnikiem itd
2. Obszycie w dobrej firmie= spora cena ale i jakość
3. Kupujesz całość więc plastiki zamieniasz - kupuj tylko z okolic nie z daleka na wysyłkę!!!! Masz to obejrzeć najpierw!
4. Podane z uwagi na słupki podsufitkę etc.
5. www.allegro.pl tam szukasz części blacharskich do A6C5 patrzysz i piszesz jak napiszesz do 5ciu to na 1000% znajdziesz kogoś
6. Daj fotki Twojego wnętrza i foteli wraz z uszkodzeniami na qris18@wp.pl może kupię.

pozdówki!

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 28 sty 2009, 15:42

davidos82,
Tu masz temat z firmą, która obszywa tapicere skórą z Wadowic:

viewtopic.php?t=6564&highlight=sk%F3ra

pozdro...

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 28 sty 2009, 18:37

Qris pisze:1. Kupuj całę a za 2.5 kupisz całość wraz z bokami podłokietnikiem itd
2. Obszycie w dobrej firmie= spora cena ale i jakość
3. Kupujesz całość więc plastiki zamieniasz - kupuj tylko z okolic nie z daleka na wysyłkę!!!! Masz to obejrzeć najpierw!
4. Podane z uwagi na słupki podsufitkę etc.
5. www.allegro.pl tam szukasz części blacharskich do A6C5 patrzysz i piszesz jak napiszesz do 5ciu to na 1000% znajdziesz kogoś
6. Daj fotki Twojego wnętrza i foteli wraz z uszkodzeniami na qris18@wp.pl może kupię.

pozdówki!
Ok zrobię na dniach fotki i prześle, fotele nie są wcale bardzo poniszczone. Po prostu chce zmienić, bo zawsze chciałem mieć skóry, ale akurat trafiła mi się mi się furka z welurem...

[ Dodano: 2009-01-28, 18:39 ]
ShoofeL pisze:davidos82,
Tu masz temat z firmą, która obszywa tapicere skórą z Wadowic:

viewtopic.php?t=6564&highlight=sk%F3ra

pozdro...
Dzięki, czytałem ten temat :-) ciekawa propozycja,będe musiał obadać dokładnie temat

[ Dodano: 2009-01-28, 23:01 ]
Odnośnie tej firmy z Wadowic to naprawdę fajna oferta, ale czy znacie inną podobna, sprawdzoną firmę gdzieś najlepiej w dolnośląskim ?? do Wadowic mam ze 400km i takie obszywanie trwa ok 3 dni i to mogłoby być problemem

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 14 mar 2009, 20:41

Witam!
Właśnie przerabiałem ten temat i powiem Ci że kupiłem cały komplet w zaje...tym stanie +boczki i podłokietnik i z przesyłką wyszło mi 1350zł! Naprawdę jakośći orginału nie dostaniesz przy obszywaniu. Więc moja rada, dłużej szukaj a kup oryginał. Powiem Ci że kupiłem z przesyłką , oglądając tylko skórkę wcześniej na zdjęciach i naprawdę jestem zadowolony.
Zycze powodzenia..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Qris

Post autor: Qris » 14 mar 2009, 22:42

To miałeś kolego sporo szczęścia. ja nie zaryzykował bym zakupu po fotkach chociaż 1300zł to tez nie taki straszny pieniądz więc...

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 15 mar 2009, 08:33

przejrzałem dobrze zdjęcia i zdecydowałem się, przyznam że też miałem obawy ale jak ktoś dobrze przestudjuje foty to naprawde widać czy skóra zajechana czy nie..

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 15 mar 2009, 23:42

gregorklinski bardzo ładne masz te skórki, aż zazdroszczę ;-) gdzie zakupiłeś na alledrogo ?? szukam i ciężko znaleźć w bardzo dobrym stanie. Poszukuję w ciemnym kolorze i z trochę innymi boczkami niż u Ciebie ponieważ ty dół drzwi masz szary, tak samo całą dolną część wnętrza tzn tunel środkowy dolną część deski rozdzielczej (no wiadomo o co chodzi) ale ja mam to wszystko czarne, prócz podłogi bo jest szara, więc u mnie takie boczki nie pasowałyby, muszą być całe czarne.

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 16 mar 2009, 07:57

Kupiłem na Alledrogo , ale zapłaciłem w tym przypadku dobre pieniądze. Naprawdę w rzeczywistości są idealne, bardzo jestem zadowolony. Przy okazji mam pytanie: jaką i gdzie można kupić paste aby skórke ładnie odświeżyć.? Ja moją tylko umyłem..

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 16 mar 2009, 09:48

gregorklinski pisze:Kupiłem na Alledrogo , ale zapłaciłem w tym przypadku dobre pieniądze. Naprawdę w rzeczywistości są idealne, bardzo jestem zadowolony. Przy okazji mam pytanie: jaką i gdzie można kupić paste aby skórke ładnie odświeżyć.? Ja moją tylko umyłem..
Cena naprawdę bardzo dobra, a na zdjęciach widać, że skorki w super stanie... Kurcze żebym ja tak trafił...

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 16 mar 2009, 10:01

ÂŻycze powodzenia, jak kupisz wrzuć foty :-D

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 16 mar 2009, 23:27

Koledzy powiedzcie mi taka rzecz czy można w boczkach drzwi wymontować samą część skórzaną?? chodzi mi o to iż jest kilka ciekawych ofert ze skórami (co prawda nie czarnymi ale i tak ładnymi) ale w tych ofertach boczki drzwi są od połowy szare, popielate, a ja mam cale drzwi czarne ja wnętrze i takie boczki nie będą pasowały bo musiałbym tunel wymienić i dolną część deski rozdzielczej itd. myślę czy dałoby radę przełożyć do mnie samą część skórzaną z boczku. Czy ktoś to kiedyś przerabiał?? podaje linki do ogłoszeń żeby było wiadomo o co mi chodzi:

http://moto.allegro.pl/item567395990_sk ... letna.html

http://moto.allegro.pl/item581707247_fo ... kazja.html

Proszę o rady

Podoba mi się ta tapicerka z drugiego linku tylko pozostałaby kwestia czy istnieje możliwość przekładki samych obszyć drzwi

Jeszcze jedno co myślicie o takim rozwiązaniu?? ja mam właśnie praktycznie takie szaro czarne wnętrze jak na foto (oczywiście prócz tych foteli):

http://moto.allegro.pl/item569032879_au ... oczki.html
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 23:42 przez davidos82, łącznie zmieniany 3 razy.

Qris

Post autor: Qris » 16 mar 2009, 23:31

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl