witam nie moge znalezc takiego tematu wiec pisze nowy sorki a mianowicie tak. jak kupilem audi mialem radio audidelta http://www.pisi.com.pl/zbedne/audidelta.jpg nie chodzily glosniki tylnie w nim ale ze sie zacinalo zalozylem zwyklego soniacza na cd i doszedlem jakos i podlaczylem te glosniki z tylu ale ze trafila mi sie okazja kupilem audi concert jak to http://obrazki.elektroda.net/52_1221468882.jpg i znow problem z glosnikami wiec moze mi przyslac zdjecie wiazki z tylu jak te kable tam ida? bo tam u mnie sa poucinane bo ktos tam majstrowal i nie moge sie polapac. a i jeszcze jedno, nie mialem u siebie w auci zmieniarki ani nawet kabli do niej nie widze w bagazniku . a jakas poleczka tam jest tak jakby na zmieniarke a kabli brak. wiec moje pytanie czy da sie jakos podlaczyc tam zmieniarke jak nie ma kabli ? np prowadzac nowe? i jeszcze jedno czy audi concert 2 (na plyty) bedzie pasowalo w ramke concert 1? wiem ze klapka sie nie zamknie ale i tak jej nigdy nie zamykam. dzieki i pozdrawiam.
Ten concert sprawny w 100%?
Co do zmieniarki to jeśli będziesz miał taką i kabel do niej to można przeciągnąć od bagażnika do radia, co do concerta 2 to powinno pasować, tylko że to radio lata po can a to wiąże się z paroma problemami(wyłączanie co godzinę, brak podświetlenia-choć to da się rozwiązać)
tak concert sprawny. no to chyba jedynie musze o tej zmieniarce pomyslec a jak nie to jakies niefabryczne radio chodz nie bardzo mi sie to podoba bo nie za ciekawie wyglada jak dla mnie musze jeszcze sie troche pobawic z tymi glosnikami
[ Dodano: 2016-01-10, 14:50 ]
dobra glosniki juz chodza ale teraz mam problem bo jak wlacze zaplon radio sie nie wlacza jedynie wlaczanie wylaczanie z radia nie jak wczesniej z zaplonu po przekreceniu kluczyka . sa 2 puste kable z wiazki zolty i czerwony.
czerwony to S - czyli sygnał z kluczyka , sprawdź miernikiem/próbnikiem czy się pojawia 12V po przekręceniu stacyjki i czy znika po wyciągnięciu kluczyka
biało-żólty to sygnał - REMO/REMC do sterowani radiem z kierownicy
a no dzieki bardzo. a to teraz musze go polacvzyc z ktorym kablem? i jeszcze jedno http://olx.pl/oferta/zmieniarka-cd-blau ... 4ac3c7a072 podlacze ta zmieniarke pod to radio? bo chodzi mi dokladnie o kostke na kablu bo jak pisalem wczeniej nie mam u sb zmieniarki ani kabla i czy piny beda pasowac. dzieki bardzo i pozdrawiam
[ Dodano: 2016-01-10, 23:06 ]
nie mam wlasnie rozpiski ale zerknalem teraz na google i jutro sprobuje podlaczyc to
ta zmieniarka powinna pasować , kabelki na pewno , ja kiedyś podpiąłem niefabrycznego panasonica na 8 płyt ( Concert widział tylko 6 ale działało wszystko )
[ Dodano: 2016-01-11, 11:20 ]
a tak poza tematem to niezły bałagan w tych kablach
no dobra dzieki bardzo no balagan masakryczny bo gosc co kupilem od niego mial podlaczona tube i zrobil burdel ze szok. ciezko dojsc co do czego.
a mam takie pytanko jeszcze innego troche tematu. jak jechalem dzis zapalilo mi sie kontrolka asr abs i kontrolka hamulcow. i przestal dzialac abs i asr. za chwile zgasly ale jak nacisnalem na hamulec delikatnie zalaczal sie abs. ale teraz wszystko ok niby. kiedys tez mi sie raz zapalilo ale zgaslo i miesiac spokoju byl . a zauwazylem ze zapala sie jak jest deszcz i mokro. czy moze byc tak ze jak jade po kaluzach robi sie jakies zwacie bo sie woda dostaje? ma ktos jakis pomysl?
a odnosnie jeszcze tego radia i podlaczenia do stacyjki ten czerwony kabel S mial prac bo niechcacy dotknalem radia i zaiskrzylo i juz nie ma na nim pradu wgl jest jakis bezpiecznik za niego odpowiedzialny ?