[a6 1.9 tdi 115 AJM] ciężko pali na ciepłym silniku .
- margol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[a6 1.9 tdi 115 AJM] ciężko pali na ciepłym silniku .
Witam panowie . Po ostatnich mrozach stało się coś dziwnego auto pali na zimnym silniku normalnie jak są mrozy grzeje świece kilkanaście sekund i odpala na lekko ciepłym silniku również pali normalnie bez grzania natomiast problem pojawia się gdy auto jest już normalnie dogrzane 90 stopni to pali z wielkim trudem trzeba kręcić ze 30 sekund zanim załapie i to jak by chciał a nie mógł... sprawdziłem Vagiem błędów nie ma ,temperatura pokazuje w granicach 89 90,1 temperatura paliwa 23, 36 stopni temperatura oleju 60-80 stopni i brak jakichkolwiek innych anomalii.
proszę o pomoc.
w załączniku kilka logów jak by kogoś interesowało
proszę o pomoc.
w załączniku kilka logów jak by kogoś interesowało
Od starej osiemdziesiątki tylko jeden krok do A szóstki..
- tolondo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie wiem czy u ciebie bedzie to samo ale ja mam dokladnie te same objawy i vag pokazal mi ze mam walniety wtrysk sterujacyna cieplym zapala po oklo 3-5 sek a na zimnym od razu,jak mialem stary aku to potrafilem krecic i po 10 sek zeby zapalil na cieplym,narazie jeszcze nie wymienilem nie mam mnie na miejscu.tylko ze ja mam 2.5 i nie wiem czy jest roznica jesli chodzi o to akurat
Kolego margol proponuję Ci sprawdzić czujnik 4-ro pinowy umieszczony na króćcu głowicy od strony ściany grodziowej. Najlepiej podmienić z kolegą lub kupić drugi ponieważ VAG może nie pokazać błędu
Mój był walnięty- z odpalaniem problemy i świece żarowe załączał na 1-3 sekundy przy -14 stopniach :-P
Koszt to około 100-120zł tylko w ASO żadnej taniej podróby :!: Jego numer to 059919501A

Koszt to około 100-120zł tylko w ASO żadnej taniej podróby :!: Jego numer to 059919501A
Śpiesz się powoli- zawsze zdążysz się spóźnić!