Witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam audi a6 c6 2007 i zastanawiam się czy ze świateł drogowych mogę zrobić światła do jazdy dziennej? Widywałem już takie autka na drodze. Czytałem też trochę na ten temat w necie i wiem że na kloszu musi być homologacja drl rl. Sprawdziłem i mam coś takiego na kloszach, dodam że mam zwykłe lampy bez xenonów. Czy można jakoś zaprogramować taką opcję czy np zakupić specjalny sterownik i podpiąc z instrukcja obsługi
http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich ... 31696.html
co polecacie i jak jest z legalnościa takiego rozwiązania? pozdrawiam
czy ze świateł drogowych można zrobić światła do jazdy dzien
genek1234, To chyba bez kabelka sobie nie poradzisz. Musisz zakodować takie coś by Ci się ta opcja włączyła :
Podlaczasz vaga [09] Central Electronics / Centralny Zespół Elektryczny nastepnie klikasz w kodowanie i tam zmieniasz przedostatnia cyfre 0xxxx?x: Daytime Running Lights
0 = w/o Daytime Running Lights
1 = with Daytime Running Lights (not selectable via MMI)
2 = with Daytime Running Lights (selectable via MMI)
czyli zmieniasz ja na 2 , nastepnie wchodzisz w MMI car oswietlenie zewnetrzne czyli Exterior lighting i tam pojawi sie opcja day time running lights, od tej pory bedziesz mogl sobie tam zmieniac wl/wyl po ustawieniu opcji na on swiatla beda sie zawsze swiecily po przekreceniu stacyjki nawet jesli wlacznik swiatel bedzie ustawiony na 0
Podlaczasz vaga [09] Central Electronics / Centralny Zespół Elektryczny nastepnie klikasz w kodowanie i tam zmieniasz przedostatnia cyfre 0xxxx?x: Daytime Running Lights
0 = w/o Daytime Running Lights
1 = with Daytime Running Lights (not selectable via MMI)
2 = with Daytime Running Lights (selectable via MMI)
czyli zmieniasz ja na 2 , nastepnie wchodzisz w MMI car oswietlenie zewnetrzne czyli Exterior lighting i tam pojawi sie opcja day time running lights, od tej pory bedziesz mogl sobie tam zmieniac wl/wyl po ustawieniu opcji na on swiatla beda sie zawsze swiecily po przekreceniu stacyjki nawet jesli wlacznik swiatel bedzie ustawiony na 0