zdazylem sam do tego dojsc ale dzieki.
opisze co i jak dla tych co im auta nie ida swieca sie kontrolki swiec zarowych jak pompa w baku dziala i tp.
sterownik
https://i.ytimg.com/vi/GCh4bAT7wjE/maxresdefault.jpg
jak otworzymy ta czarna puszke to po lewej od strony szyby 15 a bezpiecznik on najprawdopodobniej sie przepala u mnie sie zjaral.
zalozylem nowy i niby ok ale jak tylko przekroczylem 2 tysie obrotow z nowu.
sprawa wygladala nastepujaco prawda jest to co powyzej ale z chlopskiego na nasze to poprostu przewody które podłączone sa do zaworów cisnieniowych.
wiec odlanczamy wszystkie zawory paliwowych egr przepustnicy i ten jeszcze jeden nie wiem jak sie nazywa ale szary jest.
przekraczamy 2 tysiace obrotow jak nie spala to podpinamy po kolei kolektor ssacy i z nowu <2000 obrotow i tak po kolei wszystkie.
jednak u mnie to nie było to zbiło mnie z tropu bez bezpiecznika 3voltyna wtyczce od zaworu sterujacego paliwem.
i mierząc miernikiem nigdzie nie było zwarcia ale...
wiedziałem ze w gre wchodzi cos z turbiną bo cyrki zaczynaja sie po jej załączeniu.
do turbiny jest podlaczony czujnik i zawór (bez czerwonobiałych przewodów i nie bezpośrednio połączonych z czerwono białą wiązką) jednak jesli na nich jest zwarcie to zaczyna fiksować przekaźnik który jest obok bezpiecznika 15a. wynikiem czego
zamiast minus iść po przez rezystory w zaworach idzie bezposrednio przez czerwoną kostke pod ecu do plusa na bezpiecznik i dlatego sie jara bezpiecznik.
po usunieciu zwary wszystko wraca do normy auto chodzi cicho i płynnie
http://images47.fotosik.pl/360/598d392f58a4763amed.jpg
szara i czarna wtyczka na gumie przepływomierza
u mnie zwierała czarna.
wiec jesli auto nie idzie a zrobiliscie w nim juz prawie wszystko to warto zajrzec do czarnej skrzynki i moze u kogos bedzie podobnie
ps przez te zjebane audi jestem juz prawie mechanikiem. jedno jest pewne zadnego wiecej audi. nie mialem jeszcze samochodu w ktorym trzeba bylo tak wiele godzin spedzic w garazu. a jak zaczelo sie sypac to jedno po drugim z tym audi to sie niemiaszki nie popisali.
duzo chorych rozwiazań ktore można było duzo prosciej zrobić.
A6 2.5 TDi AKE to dziura w portfelu bez dna...