Witam
Mam takie objawy w swoim audiku (2,0 TDI 170 KM): na niskich obrotach, na niskich biegach czasem słyszę taki dziwny świst. Pierwszy raz to usłyszałem jak miałem okno otwarte i wjeżdżałem do garażu. Początkowo myślałem, że koło mi o coś ociera lub że z tarczą hamulcową coś jest nie tak.
Gdy pojechałem z tym do mechanika to od razu wskazał na turbosprężarkę. Czy mieliście podobne objawy?
Czym się kierować przy wyborze zakupu turbosprężarki?
Możecie coś polecić?
[ INNY] dziwny "Świst" gdy auto schodzi z obrotów
-
- Forum Audi A6 / A7
[ INNY] dziwny "Świst" gdy auto schodzi z obrotów
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 19:16 przez fisher1981, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
przy wyższych obrotach w ogóle tego nie słyszę, mechanik twierdzi że to turbosprężarka o obudowę ociera -- cokolwiek to oznacza0x4B25A pisze:Ok, a co się dzieje na wyższych obrotach? Świst się wzmaga? Po prostu sugeruję, że zanim się zrobi drogą naprawę, lepiej zacząć od najprostszych rzeczy...
tak z ciekawości powiem tylko, że zanim zaczeliśmy rozmawiać słyszał jak podjeżdżam i od razu powiedział, że słychać moje turbo, dopiero potem zaczałem mu o moim problemie mówić
dodam jeszcze że nie zawsze to słyszę a więc pewnie nie muszę tego nagle wymieniać ale lubię gdy w autku wszystko gra
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7