[ BMK 3.0 224 KM] Kontrolka świec żarowych
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BMK 3.0 224 KM] Kontrolka świec żarowych
Witam mam problem w mojej Audi . Jest to model A6 c6 z 2004 roku silnik 3.0 tdi automat.Czytałem podobne watki ale tam auto nie gasło albo nie chodziło poprawnie po rozgrzaniu.
Od jakiegoś czasu sporadycznie zapaliła mi sie kontrolka od świec żarowych ( migała ) po ponownym właczeniu auta kontrolka gasła normalnie. Od jakiś 2 dni auto zapala normanie ale po dodaniu gwałtowinie gazu pocdczas jazdy gasnie (na postaoju raczej nie) nie pisze o katowaniu zimnego auta. Wczesniej zapala sie kontrolka od świec. Jak pojeżdze autem doodając mniej gazu tj. tak około 2000 tys obrotów auto zagrzeje sie pozniej nie zapala sie lub sporadycznie ale samochód nie gaśnie. Po podłaczeniu pod jakis przenośny komputer wystapił bład P0087. Dodam ze auto wchodzi w tryb awaryjny ale po usunieciu bełedu bez wyłączania auta tym koputerem auto odzyskuje moc. Czy moze mieć wpływ paliwo bo od kilku dni sa mrozy. Posiadam auto 2 lata I w wiekszosci lalem werwe tak jak ostatnim razem. Czy ktos miał taki problem lub wie jak sobie z tym poradzic. Z gory dziekuje za pomoc.
Od jakiegoś czasu sporadycznie zapaliła mi sie kontrolka od świec żarowych ( migała ) po ponownym właczeniu auta kontrolka gasła normalnie. Od jakiś 2 dni auto zapala normanie ale po dodaniu gwałtowinie gazu pocdczas jazdy gasnie (na postaoju raczej nie) nie pisze o katowaniu zimnego auta. Wczesniej zapala sie kontrolka od świec. Jak pojeżdze autem doodając mniej gazu tj. tak około 2000 tys obrotów auto zagrzeje sie pozniej nie zapala sie lub sporadycznie ale samochód nie gaśnie. Po podłaczeniu pod jakis przenośny komputer wystapił bład P0087. Dodam ze auto wchodzi w tryb awaryjny ale po usunieciu bełedu bez wyłączania auta tym koputerem auto odzyskuje moc. Czy moze mieć wpływ paliwo bo od kilku dni sa mrozy. Posiadam auto 2 lata I w wiekszosci lalem werwe tak jak ostatnim razem. Czy ktos miał taki problem lub wie jak sobie z tym poradzic. Z gory dziekuje za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Filtr paliwa wymieniony .... problem nie ustał . Dzisiaj przed wymiana podczas jazdy ze stała prędkością zaczęło lekko szarpać i zapiła się kontrolka, skasowałem ja bez gaszenia auta. Po wymianie filtra paliwa auto zagrzane gwałtowne przyspieszanie i błąd powraca.
Podłączyłem auto pod inny komputer i wywaliło następujące błędy:
17471-Regulator ciśnienia paliwa: poniżej limitu
Stały
19804- Obwód sterujący doładowaniem, usterka elektryczna.
Stały
19654- Tłumik szmerów ssania w kolektorze dolotowym do sterowania bieżącym przepływem powietrza, nieodpowiedni sygnał
Stały
Błędy da się wykasować i kontrolka się nie pali.
Pomorze ktoś za co następne się zabrać?
Podłączyłem auto pod inny komputer i wywaliło następujące błędy:
17471-Regulator ciśnienia paliwa: poniżej limitu
Stały
19804- Obwód sterujący doładowaniem, usterka elektryczna.
Stały
19654- Tłumik szmerów ssania w kolektorze dolotowym do sterowania bieżącym przepływem powietrza, nieodpowiedni sygnał
Stały
Błędy da się wykasować i kontrolka się nie pali.
Pomorze ktoś za co następne się zabrać?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem prawdopodobnie rozwiązany. Zajrzałem dzisiaj pod obudowę paska pompy paliwa. Pasek "łysy" z obydwu stron taki sam. Zero zębów. Aż dziwne ze pompa w ogóle działała.
Udało mi się dzisiaj jeszcze go wymienić pojeździłem trochę pogazowałem itp. kontrolka od świec się nie zapaliła ani razu. Pytanie jest jeszcze czemu tak się stało za słabo za mocno naciągnięty był pasek ?
Udało mi się dzisiaj jeszcze go wymienić pojeździłem trochę pogazowałem itp. kontrolka od świec się nie zapaliła ani razu. Pytanie jest jeszcze czemu tak się stało za słabo za mocno naciągnięty był pasek ?