Weź go zmień.Koniecznie musisz je zakodować bo będziesz miał właśnie takie objawy że będzie kopcił jak by wtryski lały..
I pomiar ciśnienia tylko z pod poziomy świec żarowych.pod warunkiem że nie masz ceramicznych świec żarowych..
[ BPP 2.7 179 KM] Nie pali na jeden cylinder
- atmpitbull
- Forum Audi A6 / A7
@Robert74 dzięki za zainteresowanie. Właśnie taki mam objaw jakby wtryski lały ale są 1000% sprawne wszystkie bo te co przyszły też sprawdzałem w Bosch Serwis. Elektryk mówił że nie ma błędów odnośnie nie zakodowania wtrysków. Nie mam żadnych żadnych innych błędów poza DPF i za dużej dawki na wtryskach. Ciśnienie sprawdzę dopiero w poniedziałek. Kolega ma VAG Com professional tam nie można zakodować wtrysków? Tylko bym poprosił krok po kroku.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
To jest normalna procedura kodowania wtryskiwaczy,jeżeli masz kolesia który w tym siedzi to zrobi ci to bez problemu tylko musicie spisać kod IMA z wtryskiwacza.Podłącz pod interface typu VCDS lub VAS i na pewno będziesz mał błędy w sterowniku.Na pewno mówił o korektach.
Nie ma za co.po to jest to forum.
Nie ma za co.po to jest to forum.
- atmpitbull
- Forum Audi A6 / A7
- atmpitbull
- Forum Audi A6 / A7
Witam ponownie. Po prawie 3 miesiącach Audi zrobione na tip top. Koszt silnika tylko części wyszło mnie mniej niż 3 tyś. Wymieniłem pierścienie, tłok, regeneracja głowic, 2 wtryski, uszczelki, simeringi, wymieniłem od razu sprzęgło, termostat, rolki pasków, pasek i rolki rozrządu.
A moja głowica wyglądała tak przed remontem do tego tłok jeden na śmietnik
![Obrazek]()
A moja głowica wyglądała tak przed remontem do tego tłok jeden na śmietnik