Problem z drzwiami / nie znalazłem podobnego tematu
Problem z drzwiami / nie znalazłem podobnego tematu
Witam, od jakiegoś czasu w moim a6c6 mam problem z drzwiami prawy tył w avancie. Problem wygląda następująco: zamykam pilotem czy kluczykiem i centralny dział ok ( wszystkie drzwi i klapa oraz klapka wlewu paliwa) się blokują/odblokowują. Natomiast drzwi tylne pasażera od prawej strony dadzą się otworzyć tylko klamką od środka. Sytuacja (opis problemu): samochód zamknięty (wszystko cacy bo żadnych drzwi nie otworzymy, po przyciśnięciu przycisku samochód się otwiera i wszystkie drzwi prócz wymienionych można otworzyć z zewnątrz, a na prawym tyle klamka chodzi delikatnie jakby były nadal zamknięte, po otworzeniu ich klamką od wewnątrz (zawsze działa) i zamknięciu drzwi ale nie zamykaniu samochodu (czytaj centralnym) drzwi mogę otwierać klamką zewnętrzną po wielokroć. Po ponownym zamknięciu drzwi centralnym i otworzeniu centralnego znów nie można otworzyć klamką zewnętrzną. Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Na jakiś czas może uda Ci się naprawić problem rozbierając zamek tych drzwi i przeczyszczając piny na które wciskane są oba silniczki oraz przesmarowując dźwignie od rygli zamka. Piny się nadpalają i silniczek odrzucający dźwignię od zewnętrznej klamki nie działa albo nie ma siły jej odrzucić. Przerabiałem to i na jakiś czas poskutkowało. Ostatecznie kupiłem nowy zamek. Wykluczam oczywiście błędne ustawienia w MMI.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
-
- Forum Audi A6 / A7