Cześć
Od paru dni mam cuda na wyświetlaczu między zegarami. W dzień odpalam samochód i na ekranie widzę np -42 stopnie. Potem wskazanie szybko rośnie i dobija do np 5 stopni powyżej zera. A w czasie jazdy potrafi sobie tańczyć od -20 do 3,5 stopnia. Jakiś czujnik zgłupiał? Na coś takie cudaczne wskazania mają jeszcze wpływ czy tylko psują mi humor?
Dziwne wskazania temperatury na wyświetlaczu
- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7
Dziwne wskazania temperatury na wyświetlaczu
Były 2 golfy, jest audi
.
Jeszcze sobie kupię golfa mk4... R32

-
- Forum Audi A6 / A7
- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7
- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7
- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7
Problem wygląda na rozwiązany. Wyczyściłem podszybie, wysuszyłem wnętrze i na wyświetlaczu przestały pokazywać się cuda.
EDIT: niestety moja radość była przedwczesna. Przez jakiś czas było dobrze a teraz wracając z wymiany opon zauważyłem, że znów są cuda. Co prawda nie głupieje aż tak bardzo, bo tańczy od -5 do 7 stopni ale i tak irytuje. Wiązka przetarta gdzieś i oponiarze przez przypadek poruszyli?
EDIT2:
EDIT3: uszkodzona wiązka. Oprócz tego wentylator klimy zdechł.
EDIT: niestety moja radość była przedwczesna. Przez jakiś czas było dobrze a teraz wracając z wymiany opon zauważyłem, że znów są cuda. Co prawda nie głupieje aż tak bardzo, bo tańczy od -5 do 7 stopni ale i tak irytuje. Wiązka przetarta gdzieś i oponiarze przez przypadek poruszyli?
EDIT2:
Tak. Wczoraj np pokazywało -25 stopni.bendzji pisze:ak masz Vag to sprawdź w bloki pomiarowym 010 w okienku 3 masz wskazanie z czujnika - też samo wariuje?
EDIT3: uszkodzona wiązka. Oprócz tego wentylator klimy zdechł.
Były 2 golfy, jest audi
.