Proszę o doradzenie w kwestii katów , otóż zauważyłem że katy mi dzwonią i chyba przymulają więc chcę coś z nimi ogarnąć . Zastanawiam się nad wycięciem i wstawieniem jakiegoś tłumika przelotowego i wizyta u jakiegoś tjunera aby wykluczyć sondy pomocnicze bo coś nie wierzę w te emulatory lub wstawienie jakiś zamienników katów widziałem że są jakieś uniwersalne lub kupno używanych katów ale tego też nie wiadomo co się kupi .
Pytanie czy ktoś przerabiał już temat i może ma jakieś porady na co zwrócić uwagę ?
Nie chcę również by po wycięciu katów auto brzmiało jak polonez :P
Z drugiej strony boję się również, że jak wytnę katy zacznie się jakieś kopcenie czy coś chociaż oleju nie ubywa ani nic ale znając moje szczęście to zaraz coś się zacznie krzaczyć.
Dodam też, że zależy mi na czasie bo słyszałem nie wiem czy legendę czy co że komuś przez to że jeździł ASN-em na dobitych katach to pękła tuleja bloku a do tego doprowadzić bym nie chciał

Również pytanie czy za pomocą VAGA w 3.0 również można przeprowadzić test katów i czy jest on w jakim kol wiek stopniu wiarygodny ?
Co do prekatów to raczej zostają.
Dzieki za pomoc