Po wjechaniu w wodę FIS Padł
Po wjechaniu w wodę FIS Padł
Witam jadąc wczoraj wjechałem w ogromną kałużę i obraz na Fisie zwariował teraz mam tylko na dole fisu biegi pokazane i jak drzwi otwieram spalanie temperatura powietrza i inne znikło miał ktoś taki przypadek?
Nacisnąłem ten przycisk ale nic nie dało.
Oto zdjęcia
![Obrazek]()
photo sharing websites
![Obrazek]()
click image upload
![Obrazek]()
gifs upload
![Obrazek]()
image uploading
Oto zdjęcia
photo sharing websites
click image upload
gifs upload
image uploading
Właśnie chyba to nei o przycisk chodzi bo Fis się pochrzanił zaraz po wjeździe w wodę
jak widac na zdjeciach jakiś komunikat pokazuje po zapłonie a po odpaleniu gaśnie wszystko i są tylko biegi pokazane
coś czuję że to grubsza sprawa a teraz siedzę jakieś 3 miesiące w Holandii więc nawet nie mam do kogo z tym pojechać
(niby Holenderskie drogi są takie dobre a tu na autostradzie była obromna i głęboka kałuża;/)

- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
komunikat mówi ze masz wcisnąć hamulec zanim ruszysz wybierakiem to normalne - When stationary
apply foot when selecting gear
Co niby miałoby się stać z FiS przy wjeździe w kałużę?
Tak wygląda FIS gdy wyłączysz go z manetki przyciskiem reset - tym pod spodem na manetce od wycieraczek nie tempomatu!!!
apply foot when selecting gear
Co niby miałoby się stać z FiS przy wjeździe w kałużę?
Tak wygląda FIS gdy wyłączysz go z manetki przyciskiem reset - tym pod spodem na manetce od wycieraczek nie tempomatu!!!
bendzji dla uściślenia przycisk reset znajduje sie po prawej stronie na włączniku wycieraczek czy po lewej na kierunkowskazu bo już zgupiałem:P wybacz ale jestem świeżym posiadaczem A6 i dopiero ostajam się z moją C5;) Pozdro:)
Kamil dobrze że to poruszyłeś:D macie jakiś zakład godny polecenia który naprawia Fis? I jestem ciekaw czy da się wgrać PL Menu
kamil666 pisze:Tak komunikat taki jest po odpaleniu bo to skrzynia automatyczna zapewne.
Wjazd w kałuże na 99% nie ma żadnego wpływu na to co się stało, chyba że 1% na jakieś zwarcie w odbiorniku zegara? Nie wiem czy to możliwe
Poza tym fis kwalifikuje się do naprawy za sam wyświetlacz...
Kamil dobrze że to poruszyłeś:D macie jakiś zakład godny polecenia który naprawia Fis? I jestem ciekaw czy da się wgrać PL Menu

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7