Pacjent: Audi A6 C5 4.2 quattro.
Objawy: Drgania auta przy dodawaniu gazu. Jak jadę sam nie czuć tego tak. Jak auto załaduje 3 osoby objawy się nasilają. Przy skręcie w lewo czuć to drgania jakby na tylnym prawym kole ( prędkość około 100km zaznaczam że przy dodawaniu gazu a jak puszczę jest spokój ). Mam to już od roku prawie i nadal ciężko mi to zdiagnozować. Myślę że to jakieś gumy wychacze? A może pół oś? Prawa strona tył. Od czego zacząć?
Ostatnio regeneracja wału była i skrzyni plus konwenter. Więc to odpada. Pomysły wszystkie mile widziane żebym nie szukał w ciemno. Mam zamiar zrobić z tym porządek.
Drgania auta przy dodawaniu gazu quattro 4.2 benz
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Tak geometria była robiona. Amortyzatory też dobre. Stacja diagnostyczna nie wykrywa luzów. Dziwne jest to że jak są w aucie 4 osoby to czuć to bardziej nawet na prostej przy dodaniu gazu. Jak auto powiedzmy na opada na dziurach czyli docisku się bardziej do powierzchni drogi te drgania jeszcze bardziej się nasilają. Gaz puszczę znikają. Wygląda to na pół oś. Trzeba by ją wyjąć i sprawdzić jak wygląda ale czy to można ocenić po wyjęciu? Pewnie luzy itp tak
-
- Forum Audi A6 / A7