moduł CIEPŁY DIESEL / HOT DIESEL
moduł CIEPŁY DIESEL / HOT DIESEL
Czy ktoś to już montował i może powiedzieć jak podłaczyć do a6 c5 2.5 http://allegro.pl/show_item.php?item=5135199665
Ostatnio zmieniony 27 lis 2015, 01:34 przez YouMadBro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeżeli zainteresowałeś się tym urządzeniem, to najwidoczniej masz ten sam problem co dziesiątki innych użytkowników samochodów z silnikiem diesla. Silnik TD, TDI, TDS i inne powyżej temperatury 45 stopni nie uruchamia już świec żarowych. " przeczytaj to i potem to co wypisujesz bo nikt nie pisał o problemach z odpaleniem w zime kolego a to uruchamia swiece żarowe jezeli jest dodatnia temp tak samo jak auto ma 45 stopni i uruchamia swiece bo są tacy ludzie że maja problemy z odpaleniem ja np mam problem jak jest +6 bo swiece nie załączają sie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja doskonale rozumiem co jest napisane, tylko wytlumacz mi po co grzac swiece skoro wszystko chodzi dobrze i twierdzisz ze odpala dobrze? Producent zalozyl ze przy wiekszej temperaturze nie sa potrzebne i ma palic, skoro nie pali dobrze to znaczy ze cos jest nie tak... tego typu rozwiazanie to jak zmiana mapy ze zwiekszeniem dawki paliwa... leczenie syfa pudrem. Jak chcesz oszukac ecu to doloz rezystor rownolegle do czujnika temperatury.. (zapewne tak dziala ten magiczny przyrzad) i ZAMASKUJESZ PROBLEM ale go nie rozwiazesz;)