Stukanie/Rwanie przy skręconych kołach
Stukanie/Rwanie przy skręconych kołach
Witam, pojawił się u mnie pewien problem, mianowicie przy skręconych kołach (70-100%) podczas dodawania gazu pojawia się u mnie dziwne rwanie, słychać głośne stukanie i całe auto wpada w wibracje. Podczas toczenia się bez przyspieszania to nie występuje. Co może być przyczyną?
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Podjechałem na kanał, osłona lewego przegubu się rozerwała, wszędzie pełno smaru i pisaku, prawy też za dobrze nie wyglądał. Aż dziwne, że "mechanik" nie zauważył czegoś tak oczywistego i zlecił wymianę całego zawieszenia (które ma przejechane 7 tys km). Wymienię i dam znać co i jak.PrzemcioC6 pisze:luk_wro, Tez mam 1 auto w quattro i mam dziwne wrazenie takie pływania przy mocno skreconych kolach. Tyle ze nie ma niepokojąych dziwekow i wibracji.
W międzyczasie doszła nowa usterka - wiskoza zakleszczona na stałe, wydaje z siebie dziwne dźwięki, mam nadzieję że wiatrak się do wymiany nie rozleci. Ma ktoś może dostęp do dokumentacji, czy wisko z 2,5 tdi będzie takie samo jak w 2.7 t? I czy wymiana bez zdejmowania pasa przedniego jest wykonalna?
/wiem, dział nie ten, ale nie chciałem już śmiecić
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7