[ MULTI] A6 C6 BDW 2.4 V6 177 KM + LPG Multi->Manual
[ MULTI] A6 C6 BDW 2.4 V6 177 KM + LPG Multi->Manual
Witam, przeszukałem forum wzdłuż i wszerz aby zasiegnąć informacji na temat multitronika w mojej C6. Zacznę od poczatku. Nabyłem pare miesiecy temu taką oto A6 C6 jak w temacie i od początku bylem na nie tej skrzyni multi (chociaz przy zakupie byłem zielony i sprzedawca mi wkręcił ze to tip a tip nie wystepuje w ośce). Skrzynia z poczatku sprawowala sie swietnie (gdy jezdzilem po miescie do 60-80 km/h) po czym na autostradzie przy że to tak nazwę ogniu zaczęła sama zbijać jakby biegi ja hamulec a samochód w obroty bardzo wysokie zaczal wpadac. Były problemy z cofaniem pod wzniesienie samochód dostawał czkawki i w końcu nie dawał rady wyjechać. Postanowiłem więc wymienić olej w skrzyni (i to był mój bład w sumię ktorego nie zaluje) po wymianie oleju zaczelo sie szarpanie, nagłe hamowanie samochodu z piskiem, falowanie obrotow itp.
Do sedna. Postanowiłem nie remontować tej skrzynki bo wg mnie to syzyfowa praca (koszt ok 6500 zl) tzn zrobie ja teraz raz a ona i tak sie wysr**. Postanowiłem po ówczesnym przeszukaniu forum (oczywiscie nic sensownego na temat przekladki na manual nie znalazlem) zrobić przekładkę na manual. Znalazłem namiary na pewnego fachowca z okolic Turka i po ówczesnym dogadaniu tematu powierzylem mu swoja C6.
Pracę wykonał bardzo szybko i precyzyjnie. Po około 9 dniach od oddania samochodu do warsztatu (podróż 305 km z woj. małopolskiego do wielkopolskiego) dostaje telefonik, że samochód gotowy do odbioru. Czas realizacji bardzo bardzo szybki, Cena bardzo przyzwoita ale jeszcze bardziej przyzwoity efekt pracy. Zrobione narazie jest 400 km i wszystko hula jak w oryginale. Jezeli jestescie zainteresowani szczegółami pytac, pytac.
Tu macie namiary na ten warsztat:
AUTO SERVICE ROBINCAR, 62-730 Strachocice 17,
Telefon: 0 502 180 937
ps. wrzuce fotki łańcucha, z którego w sumie nic nie zostało
Do sedna. Postanowiłem nie remontować tej skrzynki bo wg mnie to syzyfowa praca (koszt ok 6500 zl) tzn zrobie ja teraz raz a ona i tak sie wysr**. Postanowiłem po ówczesnym przeszukaniu forum (oczywiscie nic sensownego na temat przekladki na manual nie znalazlem) zrobić przekładkę na manual. Znalazłem namiary na pewnego fachowca z okolic Turka i po ówczesnym dogadaniu tematu powierzylem mu swoja C6.
Pracę wykonał bardzo szybko i precyzyjnie. Po około 9 dniach od oddania samochodu do warsztatu (podróż 305 km z woj. małopolskiego do wielkopolskiego) dostaje telefonik, że samochód gotowy do odbioru. Czas realizacji bardzo bardzo szybki, Cena bardzo przyzwoita ale jeszcze bardziej przyzwoity efekt pracy. Zrobione narazie jest 400 km i wszystko hula jak w oryginale. Jezeli jestescie zainteresowani szczegółami pytac, pytac.
Tu macie namiary na ten warsztat:
AUTO SERVICE ROBINCAR, 62-730 Strachocice 17,
Telefon: 0 502 180 937
ps. wrzuce fotki łańcucha, z którego w sumie nic nie zostało
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro