Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AKN 2,5 150 KM] Puszcza dymka przy starcie i wyciek oleju.

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
needsomefish
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[AKN 2,5 150 KM] Puszcza dymka przy starcie i wyciek oleju.

Post autor: needsomefish » 16 lis 2015, 20:11

Cześć! Nie wiem, czy jestem nieco przewrażliwiony, ale moje 2.5TDI, po starcie, czy zimny czy ciepły potrafi puścić małego dymka. Nie widzę dokładnie jaki to kolor, ale z tego co znajomi mówili do nie niebieski. Pytam was z ciekawości, bo nie wiem jak u was, czy tylko ja jestem wyjątkiem? Zaznaczam że Auto jest po wymianie przepływomierza, Wałków rozrządu, rozrządu, pompy wody zrobiłem też Regenracje turbiny. Miało sprawdzaną głowice wszystko jest wporządku. Jedynie co mi zostało, to gdzieś z dołu silnika ( nie sprawdzałem tego dokładnie bo niedawno zauważyłem ) ucieka olej, jest troszkę mokre. Wiecie z czego może cieknać?

ViperShooter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ViperShooter » 16 lis 2015, 20:24

Jeśli chodzi o ten dym na starcie silnika, to dobrze jakbyś to nagrał. Ustaw kamerkę i odpal go na zimnym. Ale ten wyciek to dobrze jest poobserwować i organoleptycznie zobaczyć skąd cieknie. To że mokro na dole nie znaczy że z pokrywa zaworów nie puszcza.

needsomefish
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: needsomefish » 16 lis 2015, 21:27

Postaram się wrzucić jak najszybciej jak wyrobie się w czasie, bo wracam zazwyczaj późno i już ćmok jak cholera. :)

Awatar użytkownika
Patryk Bydzia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryk Bydzia » 17 lis 2015, 23:08

kolego miałem to samo przy starcie puszczał mi dymek okazało się że to ropa a nie olej po jakimś czasie wymieniłem pompe wtryskowa i przestało puszczać dymek. dymek jest koloru szaro-białego możesz to też zaobserwować stojąc na światłach na skrzyżowaniu i ktoś za Tobą popatrz w lusterko najlepiej jak się ściemni to widać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja