[A6 C5] Przeróbka lamp po lifcie na bixy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Możesz sobie zostawić. Będziesz miał ręczne sterowanie. Generalnie xenon a bixenon różnie się soczewkaw srodku. Właśnie jeśli masz samopoziomowanie to silniczki są inne i kilka kabli więcej. Moje samopoziomowanie leży na strychu i jeszcze położy bo wg mnie to jest zbędna rzecz jeśli masz idealnie ustawione światła. Większość ma niestety światła ustawione że wiewiórki spadają z drzew:-D
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie no u mnie nie ma samopoziomowania wlasnje dla tego pytam . W a4 b6 mialem też bix dokładne i tam chcąc mieć ręczna regulacje trzeba bylo zastosować silniczki od passata b6 i po małej zmianie pinów wszystko działa jak należy. Pierwszo co to wlasnie pojadę na ustawienie świateł.
Była
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
--------------------------------------------------------------------------------------------
Regeneracja lamp tylko C5
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
--------------------------------------------------------------------------------------------
Samopoziomowanie nie działa nigdzie. Wszedzie mnie oslepiaja nawet nowe fury więc miedzy baji to włozyć. Jak wyżej napisane dobrze ustawione bedą nam słuzyć i nie przeszkadzac innym. Niestety te dobre ustawienie nie osiagniemy na SKP i trza osiągnac kompromis samemu albo bedziem mieli pieknie jasno na 5m przed autem. A przy xenonach odciecie światłocienia jest bardzo wyraźne.
U mnie niestety zastosowane nowe soczewki spowodowały wypad silniczków no i mam na stałe
U mnie niestety zastosowane nowe soczewki spowodowały wypad silniczków no i mam na stałe

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, tak czytam sobie temat o xenonie i z doświadczenia mogę powiedzieć ( zajmuje sie robieniem xenonów ) że standardowe (ori) soczewki montowane do większości europejskich samochodów świecą słabo. Sam ostanio zmieniałem u Siebie w c6 soczewki na hella evox-r które wchodzą idealnie. Jakoś Światła które są wstanie pokazać jest nie porównywalne do tego które miałem do tej pory w soczewkach które były regenerowane. Audi a6 c5 ma to do siebie ze da sie reflektor rozkleić i można sie bawić. Ja od siebie polecam zmianę na projektory typu f-xr, świecą mega szeroko i jasno z poświatą w światło cieniu na niebiesko. Ja ktoś by był zainteresowany taką przeróbką zapraszam.
2.0 tfsi stage 1
242km/372nm
242km/372nm
-
- Forum Audi A6 / A7
koledzy jak wyjąć piny z tej kostki
i drugie pytanie stopiła mi się lampa postawiłem ją szkłem do góry na najniższym położeniu tem.150 i na 6 minut ze szkła już szrot, co zrobiłem nie tak. dałem obieg też i górne grzanie
[ Dodano: 2015-10-25, 19:44 ]
Była
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: Van
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
150* to zdecydowanie moim zdaniem za duzo....
Tez nie mam sampoziomowania w Swoich bixach tylko Reczne. Powiem tak, ze nawet jakby bylo ludzie nie ogarniaja zasady dzialania bi-xenonow i jak jedzie sie z naprzeciwka to jak podbije na jakiejs gorceio lekko walnie im po oczach to jak podjada juz blizej to wlaczaja dlugie bo jak to tak mozna bylo ich oslepic. Po za tym bi xenony powinny byc montowane w kazdym aucie- Widok w nocy poezja!!!!!
Tez nie mam sampoziomowania w Swoich bixach tylko Reczne. Powiem tak, ze nawet jakby bylo ludzie nie ogarniaja zasady dzialania bi-xenonow i jak jedzie sie z naprzeciwka to jak podbije na jakiejs gorceio lekko walnie im po oczach to jak podjada juz blizej to wlaczaja dlugie bo jak to tak mozna bylo ich oslepic. Po za tym bi xenony powinny byc montowane w kazdym aucie- Widok w nocy poezja!!!!!
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
:shock:tomeczek376 pisze:i drugie pytanie stopiła mi się lampa postawiłem ją szkłem do góry na najniższym położeniu tem.150 i na 6 minut ze szkła już szrot, co zrobiłem nie tak. dałem obieg też i górne grzanie
Powinieneś zrobić to tak jak na tym filmiku... ~1:43 min
Czyli do 100'C bez termoobiegu na ~30min
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja tam piekarnika nie używam tylko mocnej suszarki do wlosow..po kilku minutach grzania po zgrzewane odchodzi. Piny wspinaczkowe w następujący sposób. Delikatnie przyciagasz nie przewód do wtyczki, wkładasz igłę w to wycięcie na.danym panie z przodu kostki , wyciągasz przewód razem z kolektorem do tyłu wtyczki.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja użyłem jakiejś górnej grzałki i z termo obiegiem i pewnie dlatego tak się stało ale nie myślę o tym bo ten plastik i tak był matowy i do wyrzucenia, tylko środek mi się przyda, teraz muszę uważać z moją z auta lampą. 

Była
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/3384 ... l=soczewki
A te nie będą pasowały
A te nie będą pasowały
Była
80 b4
A4B6
Jest
A6C5
80 b4
A4B6
Jest
A6C5