Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Centralny zamek PILNE !

Elektryka
ODPOWIEDZ
ReveLL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Centralny zamek PILNE !

Post autor: ReveLL » 15 lis 2015, 15:30

Witam mam mały problem z c. zamkiem otóż gdy zamykam auto z pilota to wszystko co możliwe się zamyka tylko bagażnik jest otwarty. Tak samo jest jak zamknę auto z konsoli przy drzwiach. nie wiem co może byc powodem ale słychać że silniczek działa w bagażniku . oczywiscie auto posiada oryginalny alarm. na fisie pokazuje wszystko okej . a dodam jeszcze gdy otworze bagażnik a auto jest zamknięte to wyje alarm lecz bagażnik dalej otwarty ;/
Proszę o pomoc .
A6 <3

marcelolsztyn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcelolsztyn » 16 lis 2015, 18:55

Wymontuj zobacz może coś sie przycieło
Spalanie LPG 11,38/100km ;-)

dropsik9977
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dropsik9977 » 19 lis 2015, 18:27

powie mi ktos moze gdzie znajduje sie cala centralka zamka ? pod kanapa? bo chce zamontowac nowa centralke sterownik nowy zeby miec kluczyki :) w poprzedniej a6 c4 zdawalo egzamin znakomicie teraz tez chce tak zrobic :)

geny123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z centralnym zamkiem

Post autor: geny123 » 09 gru 2015, 23:16

witam serdecznie wszystkich użytkowników audi :)
chciałbym sie o cos was zapytac :)
mianowicie ,nabyłem 3 dni temu audi a6 c5 w kombi 19,tdi 131 km
ale nie w tym rzecz ,zauwazylem pewien problem z oswietleniem od strony kierowcy zadna
z 3 lampek nie swiecila ,oczywiscie przeszukalem forum i znalazlem przydatne mi informacje ,znalazlem wylacznik krancowy wyczyscilem go poskladalem zamek swiatła dzialaja plus fis ,jednak pojawil sie inny problem ,po poskladaniu całych drzwi okazalo sie ze nie dziala pilot od centranego zamka kompletnie umarl nie reaguje na zamykanie i otwieranie ,dodam ze jak zamykam od srodka przyciskiem obok klamki to sam centralny dziala jak rowniez z kluczyka ,nie dziala tylko piot demontujac zamek odlaczylem kostke od niego ,przy czym akumulator byl podpiety ,co moglo sie zepsuc ?? czy pilot sie rozprogramowal ??? spotkal sie ktos z takim przypadkiem . dodam jeszcze ze mam tylko jeden scyzoryk i taki klucz bez scyzoryka .

jakies propozycje sugestie ???
jezeli post nie jest tam gdzie powinien prosze o poprawienie mnie
pozdro :) Geny

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: teiwaz » 11 gru 2015, 08:01

geny123 spróbuj ponownie zaprogramować ponownie kluczyk jak nie pomoże to sprawdzić baterię w pilocie, jak nie jest w pełni sprawna to wymienić i zaprogramować kluczyk jeszcze raz. Jak nie da się zaprogramować kluczyka standardową procedurą przez zamek w drzwiach to prawdopodobnie poleciały ścieżki w elektronice zamka, w tym przypadku można spróbować zaprogramować klucz vagiem lub naprawić/wymienić zamek. Przed wyjęciem zamka upewnij się jednak że wszystkie wtyczki dobrze siedzą na swoich miejscach i czy przypadkiem których pin we wtyczce nie jest zaśniedziały, dla pewności możesz je potraktować preparatem do czyszczenia styków elektrycznych.

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 13 gru 2015, 12:22

W blokach pomiarowych sprawdź czy moduł odbiera sygnał z pilota. Jak tak to trzeba go dopisać a jak nie to może bateryjka padła... Miałem taki przypadek w A4 B6 że po każdym odpięciu akumulatora trzeba było dopisywać piloty

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja