Zastanawia mnie tylko czy moze cos pukac w baku bo mam 95% zalany bak a naprawde nie widze tam innych zeczy ktore mogą pukać, chcociaz niewiem czy moze coś pukać w poduszkach od zawieszenia (Allroad) bo takie te auto posiada, chociaz bardziej mnie ten bak zastanawia hmm moze ktoś sie coś wypowie bo wierci mi wgłowie dziure ten temat strasznie
Dziwne puknięcia w bagażniku na nierównościach nie zawsze
Dziwne puknięcia w bagażniku na nierównościach nie zawsze
Witam mial ktoś może podobny problem? dziwne puknięcia na nierównościach i nie moge tego zlokalizować nei wydaje mi się zeby to było zawieszenie bo nie dawno byłem na przeglądzie trzepali mi auto i nic nie wyczaili w zawieszeniu, wywalilem wszelkie zbędne pierdoly z bagaznika aby wykluczyc te ziawisko lecz jest nadal.
Zastanawia mnie tylko czy moze cos pukac w baku bo mam 95% zalany bak a naprawde nie widze tam innych zeczy ktore mogą pukać, chcociaz niewiem czy moze coś pukać w poduszkach od zawieszenia (Allroad) bo takie te auto posiada, chociaz bardziej mnie ten bak zastanawia hmm moze ktoś sie coś wypowie bo wierci mi wgłowie dziure ten temat strasznie
Puściło? czyli co rozpada się i zaraz wogóle go nie będzie? :shock:yaszczur pisze:W jakim stanie masz osłony i odboje na amortyzatorach z tyłu?
Sprawdziłbym również, górne mocowania amortyzatorów (trzeba ściągnąć nadkola), zbiera się tam sporo syfu i lubi się wdzierać ruda, może któreś puściło.
Az tym odbojem to wogóle jak je zobaczyć bo ja tam widze tylko poduszke amorka wogóle nie widać
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Sytuacja wygląda tak przejechałem sie w bagażniku (pierwszy raz w życiu do czego to doszło hehe) i na sto procent dochodzi to z zewnątrz i juz mi sie to nie podoba
takie pytanie bo nie znam sie na zawieszeniu jeszcze w audi do końca, tam są jakieś łączniki stabilizatora?
Bo dzwięk dochodzi z lewej jak i prawej strony chyba że sie przenosi
[ Dodano: 2015-11-15, 17:51 ]
W tygodniu jade na trzepak wyjaśni sie co tam pyka
[ Dodano: 2015-11-22, 20:20 ]
Na trzepaku nic nie wykazało
żeby dostać sie do górnego mocowania amortyzatora to gdzie trzeba nosa wsadzić?
Bo dzwięk dochodzi z lewej jak i prawej strony chyba że sie przenosi
[ Dodano: 2015-11-15, 17:51 ]
W tygodniu jade na trzepak wyjaśni sie co tam pyka
Na trzepaku nic nie wykazało
MaRcInEs pisze:
Na trzepaku nic nie wykazałożeby dostać sie do górnego mocowania amortyzatora to gdzie trzeba nosa wsadzić?
Trop dobry, w esce trzeba opuścić ławę i wtedy wyjdzie amor razem z mocowaniem. Można mocować się bez jej opuszczania ale jak dla mnie było łatwiej z jej opuszczeniem, śruby są długie.
Ale mocowanie jest od środka w bagazniku ? chociaz nic tam nie widzialem, czy gdzies pod osłoną nadkola? jakos nie moge sie z tym polapac od czego zacząćmilosik pisze:MaRcInEs pisze:
Na trzepaku nic nie wykazałożeby dostać sie do górnego mocowania amortyzatora to gdzie trzeba nosa wsadzić?
Trop dobry, w esce trzeba opuścić ławę i wtedy wyjdzie amor razem z mocowaniem. Można mocować się bez jej opuszczania ale jak dla mnie było łatwiej z jej opuszczeniem, śruby są długie.
Zacznij od zdjęcia kołaMaRcInEs pisze:Ale mocowanie jest od środka w bagazniku ? chociaz nic tam nie widzialem, czy gdzies pod osłoną nadkola? jakos nie moge sie z tym polapac od czego zacząćmilosik pisze:MaRcInEs pisze:
W Allroad z tego co sie zdązyłem dowiedzieć mocowanie amortyzatora jest zespolone razem z miechem i w sumie nie wiem jak to sprawdzić bo chyba trzeba by było wyjąć całą poduche wraz z amortyzatorem
wyjąć to to raczej masakra tam jeszcze jakiś wężyk od powietrza jest i wogóle jak go odłącze to puzniej po podlączeniu spowrotem sam sie napompuje czy trzeba coś zrobić? bo przeciez jak go opuszcze to opadanie na lewą lub prawą strone calkowicie??
[ Dodano: 2015-12-10, 18:39 ]
Może miał ktoś coś podobnego?? fakt ze u mnie jest to z tylu ale efekty wydaja sie być podobne na trzepatce nic nie wyszlo i mechanik tez nic nie widzi
http://www.opelastrag.seonetshop.pl/wym ... bilizatora
[ Dodano: 2015-12-10, 18:39 ]
Może miał ktoś coś podobnego?? fakt ze u mnie jest to z tylu ale efekty wydaja sie być podobne na trzepatce nic nie wyszlo i mechanik tez nic nie widzi
http://www.opelastrag.seonetshop.pl/wym ... bilizatora
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
[quote="MaRcInEs"]W Allroad z tego co sie zdązyłem dowiedzieć mocowanie amortyzatora jest zespolone razem z miechem i w sumie nie wiem jak to sprawdzić bo chyba trzeba by było wyjąć całą poduche wraz z amortyzatorem
wyjąć to to raczej masakra tam jeszcze jakiś wężyk od powietrza jest i wogóle jak go odłącze to puzniej po podlączeniu spowrotem sam sie napompuje czy trzeba coś zrobić? bo przeciez jak go opuszcze to opadanie na lewą lub prawą strone calkowicie??
Tiaa... gaworzymy sobie o tym tu allroad-demontaz-tylniej-poduszki-z-amo ... t79320.htm
Tiaa... gaworzymy sobie o tym tu allroad-demontaz-tylniej-poduszki-z-amo ... t79320.htm