Witam. Mam takie pytanko co mogę zrobić z problemem jezeli ksenony nie ustawiaja sie na wlasciwym poziomie. Swiatła sieca bardzo nisko tak jakby nie dziala regulacja ich bo jest automatyczna. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki sa ok. Moze ktos wie czy jest tam jakis przekaznik ktory tym steruje albo czujnik do nich.. Jezdzew duzo w nocy jazda jest straszna.
Z gory dzieki
[A6 C5] regulacja świateł przednich
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kolego przy kołach masz czujniki poziomu. Są one zamocowane przed kołem do karoserii a ruchome ramię do wahacza.Na początek możesz zdjąć wtyczki i popsikać WD 40 albo czymś podobnym.Zobacz czy może kabelki nie są uszkodzone po zimie.
Bo rozumiem, że wcześniej było ok ze światłami, tak?
A po zapaleniu auta z włączonymi światłami powinny one zrobić przesuwy: w górę i w dół
Bo rozumiem, że wcześniej było ok ze światłami, tak?
A po zapaleniu auta z włączonymi światłami powinny one zrobić przesuwy: w górę i w dół
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wiem.
Spróbuje poszukać w schemacie zaraz
A jak nie znajdę to pozostaje VAG
[ Dodano: 2009-03-15, 15:07 ]
rado1985, niestety nie mam tego schematu na kompie albo nie potrafię go znaleźć :lol:
Ale w wykazie bezpieczników są oprócz bezpiecznika nr. 10 w tablicy z boku są jeszcze dwa opisane jako "bezpiecznik regulacji poziomu".Postaram się wkleić rysunki
Spróbuje poszukać w schemacie zaraz
A jak nie znajdę to pozostaje VAG

[ Dodano: 2009-03-15, 15:07 ]
rado1985, niestety nie mam tego schematu na kompie albo nie potrafię go znaleźć :lol:
Ale w wykazie bezpieczników są oprócz bezpiecznika nr. 10 w tablicy z boku są jeszcze dwa opisane jako "bezpiecznik regulacji poziomu".Postaram się wkleić rysunki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.