Rocznik 1998, silnik 2,5 TDI 150km (AFB) spięty z manualną skrzynią 6 biegową
-Zawieszenie S-Line (ponoć, jak to zweryfikować? Audi faktycznie siedzi sporo niżej niż zwykłe A6
-Alufelgi 17" S-Line (czy są to faktycznie oryginalne S-Line? Po wpisaniu A6 S-Line w google faktycznie kilka zdjęć na tych felgach wyskakuje)
-Światła xenonowe
-Klimatyzacja
-Pakiet oświetlenia (klamki, popielniczki, konsola środkowa, nogi pasażerów/kierowcy, drzwi, itp)
-Skóry w super stanie i niecodziennym kolorze (podgrzewane)
-ABS, ASR, tempomat i tym podobne (w sumie standard)
-Centralny zamek z pilota (z funkcją domykania i otwierania szyb z kluczyka)
-Przyciemnione tylne szyby
-Szyba przednia z delikatnym zielonym barwionym pasem na górze + szyby boczne również delikatnie barwione na zielono + barwione lusterka.
I pewnie wiele innych które nie sposób zapamiętać - stopniowo będę dopisywał.
Co zostało zrobione :
-Poprzedni właściciel w ubiegłym roku robił wałki rozrządu (tylko dlatego się przełamałem i wziąłem auto z motorem 2,5 - szukałem długo 1.9 niestety stan był opłakany)
-Zaraz po zakupie zregenerowałem alternator (szczotki, łożysko, czyszczenie komutatora)
-Kilka tygodni temu przez nieuwagę uszkodziłem miskę olejową - wymieniłem wraz z filtrami, olejem (5W30, nic nie kopci, nic nie dymi)
Co do zrobienia:
-Wymiana kpl zawieszenia przedniego (amortyzatory przód i tył zostają, na przeglądzie po ~80% sprawności) - W TRAKCIE
-Regeneracja lub wymiana kompresora klimatyzacji, i ogólnie jej uruchomienie (jest zdjęty pasek, przypuszczam, że nie bez powodu)
-Mechanizm lewej tylnej szyby - nie opuszcza się
-Przepływomierz powietrza (w sumie kupiłem już dwa, żaden nie działał jak należy, wg znajomego powinienem zaadoptować go na komputerze bo ktoś włożył jakiś tani zamiennik, zaadoptował i teraz nie czyta oryginału takiego jaki powinien być - nie wiem ile w tym prawdy?) Dodam, że przez odpiętą przepływkę nie ma ASR ani tempomat nie śmiga.
-Ogarnięcie hamulców (muszę rozwiercić lewy zacisk gdyż odpowietrznik jest ukręcony, wymienić przewody elastyczne przód). Zakupiłem również komplet tarcz/klocków na przód i tył (wszystko TRW) Ponadto od około 90-120 włącza się ABS, myślę że wystarczy przeczyścić czujniki przy wymianie hamulców.
-Jeśli wymiana zawieszenia + zbieżność nie pomoże to ustawienie kierownicy do jazdy na wprost (obecnie stoi do jazdy na wprost przekręcona nieco w lewo)
-W jakiejś dalszej przyszłości pomyślę o sprzęgle - nie ślizga, ruszając z 6 biegu auto gaśnie itp, natomiast łapie bardzo wysoko, może kwestia odpowietrzenia, sprawdzenia wysprzęglika zobaczymy.