[ AUTOMAT] Zmiena skrzyni na manual 100 C4 2.8
[ AUTOMAT] Zmiena skrzyni na manual 100 C4 2.8
Witam.Od dłuzszego czasu mam problem ze skrzynia(nie zmienia biegów) jeździ od mechanika do mechanika lecz albo nie mają chęci albo umiejetności bo od dwóch lat usterka jest... olej,filtr wymieniłem i jedynie mniej szarpie przy wbijaniu biegu.Do rzeczy: skrzynia manual 2.6(mam okazje taka kupić) , sprzęgło,mocowanie pedału,półośki,wybierak czy cos więcej trzeba do zmiany skrzyni na manual i czy jest sens to robić? automat jak i manual ma wady i zalety a zależy mi bardziej na spalaniu i przyspieszeniu niż wygodzie
siema kolego aby zmienic skzrynie na manual pomysl o tym ze musisz kupic kolo 2 masowe ktore kosztuje tyle co twoja fura po 2 przerabianie wszystkiego pod manualna skzrynie wyjdzie cie tyle co 2 audi w manualnej szkrzyni wiec lepiej chyba bylo by kupic 2 aultomat i zamienic
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb8 ... 04d77.html 20 letni klamot w ktory pchasz kase i wolny czas a i tak popsuje sie cos innego hehheee
Witam.Auto trafiło wreszcie do kogos kto sie orientuje lecz okazało się że skrzynia jest w stanie agonalnym. Mam teraz pytanko pozostać przy 4hp18 czy moze zainwestować w inną skrzynie? Quatro? czekam na wasza opinie bo skrzynie napewno kupię
[ Dodano: 2015-10-27, 13:27 ]
Jakie są róznice miedzy 4hp18 a 097 CFY? Czy podejdzie ta skrzynia do 2.8 c4?
[ Dodano: 2015-10-27, 13:27 ]
Jakie są róznice miedzy 4hp18 a 097 CFY? Czy podejdzie ta skrzynia do 2.8 c4?